Hoppa till sidans innehåll

Halmstad Badminton förstärker inför årets Badmintonliga

09 AUG 2018 12:00
Halmstad Badmintonklubb mönstrar en stark trupp inför säsongen 2018/2019. Alla tongivande spelare från förra årets semifinallag är kvar samtidigt som man förstärker med ytterligare två danskar - Irina Andersen och Rasmus Messerschmidt.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2018 12:23

Foto: badmintonbladet.dk

Stommen kvar från förra året

Halmstad Badminton gick till semifinal i förra årets Badmintonliga och i år siktar man ännu högre.

Kvar i truppen är stommen av de egna produkterna Felix Burestedt, Filip Suwanphinkha och Colin Hammarberg, men klubben får också behålla sina duktiga danskar Sofie Holmboe Dahl, Mikkel Mikkelsen och Line Fleischer Nielsen som var mycket tongivande förra året. Även dubbel- och mixedspecialisten Louise Eriksson fortsätter i Halmstadtröjan.

Jakob Burestedt och Lydia Demetriades lämnar truppen då de ska studera i Örebro. Vi tackar Jakob och Lydia för fantastiska insatser och önskar dem lycka till i Örebro.

Två nyförvärv från Danmark

Klubben har även gjort klart med två mycket starka nyförvärv i form av danskarna Rasmus Messerschmidt och Irina Andersen.

Rasmus Messerschmidt är 26 år och singelspecialist (världsranking 162) men kommer även att kunna förstärka i dubbelspelet under säsongen.

Irina Andersen är 19 år och en av Danmarks mest lovande spelare på damsidan (världsranking 102). Hon har spelat för Skogås i två år men då de drar sig ur Badmintonligan är Irina nu klar för Halmstad.

Starkt lag i stark serie

”Det ser onekligen spännande ut inför nästa säsong,” säger lagledare Niclas Rosengren.

”Förra året hade vi bekymmer när vi fick skador då vår trupp var lite för tunn. I år har vi ett par bra spelare på varje position så konkurrensen är verkligen stenhård. Vi har helt klart kapacitet att gå långt i årets badmintonliga, men det är många lag som värvat starkt.

Nykomlingarna Påvelund från Göteborg har även de ett mycket starkt lag med flera duktiga danskar. Och fjolårsfinalisterna Täby och Fyrisfjädern ser också starka ut så det kommer att bli många riktigt tuffa matcher i år.” 

Hur ser då formen ut på Halmstadspelarna?

”Felix Burestedt gjorde en riktigt bra avslutning på förra säsongen med vinster och pallplatser i flera internationella tävlingar.

Även Mikkel Mikkelsen hade flera framskjutna positioner i slutet på förra året och är just nu vår högst rankade spelare som nr 33 på världsrankingen i mixed.

Sofie Holmboe Dahl har haft problem med skador men är på god väg tillbaka. Därför är det extra skönt att vi nu har två riktigt starka damsingelkort