Hoppa till sidans innehåll

Halmstad Badminton dominerade hemmatävling

09 OKT 2016 15:06
Nio klassegrar. Det blev Halmstad Badmintonklubbs skörd i hemmatävlingen Halmstadträffen som avgjordes i Söndrumshallen i helgen. Frågan är om klubben någonsin varit bättre än den är nu.
  • Uppdaterad: 09 OKT 2016 16:49

U11
Hemmasegrarna började radas upp redan i den yngsta klassen där U11-killarna Kalle Duba och Leon Fritz gjorde upp om förstaplatsen.

Leon drog till sist det längsta strået efter en tresetsrysare (21-18, 18-21, 21-18) och båda killarna visade att träningsfliten börjar ge resultat.


Leon och Kalle gick en tuff batalj i helgen.

U13
I U13-klassen hade vi hela 11 deltagare. Bäst gick det för Agnes Johnson som vann tjejdubbeln i par med Channel Linné från Carlton.

Många av våra förstaårs-U13-spelare spelare fick känna på tufft motstånd i helgen och fick med sig många nyttiga matcherfarenheter.

U15
I U15 dominerade tjejerna Sara Stein och Hanna Stierna totalt. De vann dubbeln tillsammans och möttes dessutom i finalen i singel. Hanna gick segrande ur striden men båda tjejerna visade upp ett mycket moget spel i hög nationell U15-klass. 


Sara och Hanna dominerade U15-klassen

Noa Tellander och Mattis Kasemo tog sig till en hedrande finalplats i U15-dubbeln men där blev Adam Elmfeldt och Anton Lee från Askim för svåra. Noa kom dessutom trea i singel.


Mattis och Noah knep en finalplats i dubbel.

Seniorklasserna
I B-klassen visade Mattias Sjörén att han är på väg tillbaka till A-klassen genom att vinna en säker seger i tävlingens största klass. Hela 40 deltagare. Mattias kom även tvåa i dubbel i par med Emil Jarl från Gislaved.

Ett härligt besked gav även Nellie Kleman som nu verkligen är tillbaka efter sin svåra knäskada. Vinst i både singel och dubbel (i par med Lisa Lundqvist) visade att Nellie är på väg mot A-klass igen.


Vinnarna i damklass B

Jessica vann rubbet i A
I A-klassens damfinal blev det en ren Halmstaduppgörelse mellan Jessica Sjörén och Klara Hjelm. Jessica vann finalen i två raka set men båda tjejerna visade upp ett riktigt starkt och moget spel under helgen. Jessica och Klara vann dessutom dubbeln tillsammans.

Nämnas bör även att Oliva Johnson debuterade i A-klassen trots att hon bara är U15 och tog sig vidare till kvartsfinal.

Det är ingen tvekan om att klubben har en riktigt stark damsida för tillfället. 


Klara in action i en mycket välspelad semifinal.

I A-klassen för herrar var det ingen tvekan om att Olle Ingemarsson ska tillbaka till Elitklassen. Han vann lekande lätt herrsingeln utan setförlust och hade helt enkelt ett mycket högre tempo i kroppen än sina motståndare. 

I dubbel (i par med Joakim Freij) blev det dock stopp mot de nyblivna veteran-europamästarna Milan Duvsund och Anders Fischer.

Olle och Jocke in action.

Stort tack!
...till alla som hjälper till i vår väloljade arrangemangsstab. Halmstadträffen är vår "lilla" tävling men har likväl 200 spelare vilket kräver en hel del jobb från tävlingsledning, coacher, siffervändare mm.

En eloge till tävlingsledar-Niclas med stab för ett väl genomfört arrangemang.

VINNARNA OCH RESULTAT >>

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info