Hoppa till sidans innehåll

Halmstad-Täby. Premiär i Badmintonligan 9/9

09 SEP 2019 12:00
Måndagen 9:e september kl 17:50 är det dags att dra igång Badmintonligan 2019/20. Regerande mästarna Halmstad tar emot Täby hemma i Söndrumshallen. Och det bjuds på överraskningar i laguppställningen då egna produkten Olivia Johnsson gör singeldebut.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2019 11:44

Täby vann SM-guld så sent som för två år sedan, men har sedan dess tappat en del tunga namn framförallt på killsidan. 

Täby har dock en stark damsida med Sveriges två högst rankade damsingelspelare Ashwati Pillai och Rebecka Kuhl samt Sverigetrean i dubbel Clara Nistad. 

Och detta då det nu står klart att Halmstad saknar sina två starkaste damsingelspelare Irina Andersen (sjuk) och Sofie Holmboe Dahl (fotskada). Ersätter gör istället akademispelaren Olivia Johnsson, 17 år.

"Ja, det är givetvis ett avbräck att både Irina och Sofie inte kan komma till start. Vi hade haft bra chans på damsingeln annars även om Täbys Sverigeetta Ashwati Pillai är duktig," säger lagledare Niclas Rosengren.

"Det blir en tuff utmaning för Olivia, men samtidigt lärorikt och en nyttig erfarenhet, hur det än går."

Felix står över
Dessutom står Halmstad över sitt herrsingelankare Felix Burestedt och spelar istället Rasmus Messerschmidt på herrsingel 1.

"Ja, men det var planerat sedan länge," säger lagledare Niclas Rosengren. "Felix och Rasmus är ungefär jämnbra så vi har stora möjligheter att laborera med herrsingeluppställningarna. Idag matchar vi Rasmus och Filip på herrsingelsidan

Nycklar till vinst
"Vi bör ha bra chans i herrmatcherna och hade vi haft fullt lag på damsidan hade vi nog varit favoriter till vinst" säger Niclas Rosengren, lagledare. "Nu är det mer ovisst. Täby har en stark damsida och dubbelspelarna Richard Eidestedt och Nico Ruponen är fortfarande toppnivå i Sverige. Så vi måste gå in med fokus och prestera på topp, men vi går helt klart för seger."

Vad bör vi hålla ögonen på?
Det ska bli spännande att se nyförvärvet Elisa Melgaard göra debut i (den nya) Halmstadtröjan."

Om matchen: Halmstad - Täby - premiär i Badmintonligan
Start: 17:50
Plats: Söndrumshallen
Entré: 80 kr (under 18 år: 60 kr) Medlemmar gratis.
Matchsponsor: Preem Falkenberg

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: