Hoppa till sidans innehåll

Guld i säsongens sista tävling

29 MAJ 2017 17:31
I helgen trotsade sex halmstadsspelare det fina vädret och spenderade helgen i en badmintonhall, närmare bestämt i Farum, Danmark där man mötte tufft internationellt motstånd. Trots det lyckades Olivia och Ludde bärga hem ett guld till Halmstad.
  • Skapad: 29 MAJ 2017 17:31

Pär rapporterar från Farum:

Tävlingen var i år väldigt stor och samlade många spelare från framförallt Danmark och Sverige, men även från Tjeckien, Tyskland, Holland, Island och Färöarna. Samtliga våra spelare spelade Mästerrekke, vilket är den näst högsta klassen i Danmark.

Tuff U17/U19-klass
Victor Hammer, Wiktor Jönsson, Nellie Kleman och Johanna Vaxell spelade i en tuff kombinerad U17/U19-klass. Samtliga fyra spelare kom tvåa i sina singelpooler, men i Danmark är det tyvärr bara pool-ettan som går vidare så tyvärr blev det inget vidare spel i slutspelet.

Närmast var Nellie som efter en lite sämre första match, spelade fantastisk badminton i andra matchen och besegrade den förstaseedade danskan i två raka set. Till slut skiljde det tre bollar från avancemang i den jämna gruppen.

Seger i mixed U15

I U15 spelade Ludwig Holm och Olivia Johnsson och båda vann sina singel-grupper trots vissa problem med de yttre omständigheterna, såsom bländande lampor och tröga bollar.

Ludde vann även åttondelsfinalen i raka set innan det tyvärr tog stopp i kvartsfinalen med 21-19 i skilje efter lite för många egna misstag. Olivia tog sig vidare till semifinal där det tyvärr blev förlust i en svängig match där Olivia kontrollerade matchen fullständigt fram till 21-10, 9-4. Sedan spelade motståndaren upp sig och Olivia blev spänd när den redan klara segern rann henne ur händerna.

Våra spelare lät sig dock inte nedslås utan såg med tillförsikt fram emot mixedspelet som fungerat väldigt bra den senaste tiden. Efter fyra relativt komfortabla segrar var det till slut dags för final i den stora finalhallen i säsongens sista match.

Efter ett knackigt första set där tajmingen i spelet inte alls stämde kunde dom i andra och tredje set höja sig och vända matchen mot ett duktigt danskt par. Stort grattis Ludde och Olivia till ett mycket välförtjänt guld!

/Pär Johnsson

I helgen trotsade sex halmstadsspelare det fina vädret och avslutade säsongen i Farum, Danmark mot tufft internationellt motstånd. 

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info