Hoppa till sidans innehåll

Godkänt för andralaget, tufft för tredjelaget

25 SEP 2016 22:25
Det blev tre pinnar av fyra för vårt andralag i division 1 i helgen. Vårt ungdomslag i trean kämpade på bra men fick se sig besegrade i båda matcherna. Olle och Amanda rapporterar från helgen.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2016 19:01

I förra veckan drog seriespelet igång för Halmstad 2 och Halmstad 3 i division 1 respektive division 3.

Halmstad 2 tog sig upp till Göteborg för att spela mot Aura från Malmö och Lugi från Lund. Laget bestod av: Julia Jansson, Jessika Sjören, Klara Hjelm, Colin Hammarberg, Shaun Ekengren, Olle Ingemarsson, Mattias Sjören och Linus Conrad. För Linus, Klara och Jessika var det första seriepremiär i Halmstadtröjan.

Vi började mot Aura där det på förhand kändes som en öppen och jämn match. Aura tog initiativet i lagmatchen genom att ta ledningen med 2-1 efter inledande dubblar. Laget visade på bra kämparglöd och lyckades att sopa rent resten av matchen och ta hem slutsegern med 6-2. Värt att notera är att lagmatchen tog tre timmar och 5 av 8 delmatcher gick till 3-set. Jämna matcher är alltid roligt och när man kan gå gå ut med en vinst blir det självklart ännu roligare.

En kort lunchpaus och sedan var det dags för att spela mot Lugi. Även denna match blev otroligt jämn med fyra stycken 3-setare. Det flyt vi hade med oss i matchen mot Aura gick istället mot oss mot Lugi och vi delade till slut på poängen i matchen som slutade 4-4.

Sammanfattningsvis:

Shaun visade att han i vanlig ordning är kylig när det kommer till jämna matcher och vann båda sina förstasinglar i 3-set.

Klara, Jessika och Linus visar sig vara mycket värdefulla för laget där vi nu kan kombinera tjejerna på flera olika sätt och Linus stärker upp vår dubbel och mixed..

Vi är precis som tidigare år starka i singlarna, sju av åtta segrar.

Eller hur

Olle

---------

Andralaget startade serien redan i torsdags för att möta Varberg. Varberg som har nästan samma lag i div.3 som de hade för ett par år sedan i div.1. På förhand skulle det bli en tuff match. Vårt unga lag stod emot riktigt bra, framförallt på damsidan där vi tog hem damsingel, damdubbel och mixeddubbel.

Grabbarna kämpade också på bra och kunde pressa de äldre varbergspelarna i flera matcher men i slutet av seten tog rutinen ut sitt rätt och det blev till slut 5-3 till Varberg. Lite surt tyckte laget och ledare då sista avgörande matchen gick till förlängning i tredje set men som tyvärr blev förlust. Lärorikt för vårt unga lag att spela mot äldre spelare, det går inte att spela på för små marginaler utan felprocenten måste ner en bit. Man kunde se på samtliga spelare att de anpassade sig till motståndarnas säkra spel på ett bra sätt.


I helgen var det dags för vår andra lagmatch i det första seriesammandraget. Det var bortamatch mot Påvelund och den första bollen var igång kl. 10.00. Vi fick en tuff start och låg under med 3-0 efter dubblarna var spelade, Lisa och Ebba var nära ett tredje set men fick se sig besegrade i två raka precis som i herrdubblarna. Singlarna var också dem för tuffa och vi åkte på en förlust med 7-1 där en förkyld Lisa lyckades hitta ork att spela hem damsingeln efter tre hårda set. Även om resultatet inte var på vår sida vill jag hylla laget