Hoppa till sidans innehåll

God Jul, Gott Nytt År, och tack för ett fantastiskt 2018!

21 DEC 2018 08:00
Joakim och styrelsen summerar året. Läs deras julhälsning här.
  • Skapad: 21 DEC 2018 08:00

Det har hänt mycket under året och vi får nog säga att vi är lite malliga över 2018. Även om vi är mitt i säsongen 18/19 är julledigheten ändå ett bra tillfälle att blicka tillbaka på ett spännande år.

Tuff start
Under slutet på förra året hade vi en ganska tuff period då vi saknade anställda på kansliet och den dåvarande styrelsen drog ett tungt lass med att få klubbens omfattande verksamhet att rulla. Men under året har vi fått både Thomas och Jimmy på plats vilket gett en väsentligt bättre kontinuitet i vår verksamhet.

Om man vill sammanfatta året kan man göra det med fyra K: Kamratskap, Kul, Kämpa och Kunskap.

Vi kan bland annat konstatera att:

  • Vi blir utvalda till ”Årets idrottsförening i Halland 2018” (det finns 800 föreningar i länet). Mycket hedrande.

  • Vi firar nyår som Sveriges just nu bästa badmintonklubb om man ser till tabellen i Badmintonligan. Niclas och Ronnys gäng har verkligen inlett ligan strålande.

  • Vi ser ett stort intresse från lokal media som Hallandsposten, Sveriges Radio P4 och Halmstadsport.se med stora reportage om våra ligamatcher (21 st i Hallandsposten under året).

  • Vi ökar antalet ungdomar i våra badmintonskolor och träningsgrupper under hösten med cirka 20%. Mycket glädjande.

  • Vi har ett 50-tal ungdomsspelare som är ute och tävlar regelbundet i nationella tävlingar.

  • Vi har tre av Sveriges 20 bästa herrsingelspelare just nu (Felix, Colin och Filip). Colin är dessutom rankad som Sveriges bästa junior.

  • Under 2018 får vi utmärkelse som ”Jämställd Förening” av Hallands Idrottsförbund. Ett resultat av satsningar som Mixedprojektet och Andersbergsprojektet.

  • Halmstads Badminton-NIU (Nationell Idrottsutbildning) på Sannarpsgymnasiet startade i augusti. Stort tack till Kalle och alla andra som drivit detta.

  • Vi har ett stort antal fantastiska ideella krafter som ställer upp och fixar mat, roddning, tävlingar mm.

Detta och mycket mer som hänt under året är i linje med vår värdegrund: "Badminton för alla, hela livet."

Utmaningar
Men det betyder inte att allt är frid och fröjd. Vi kämpar mycket med vår ledarbemanning där vi sträcker våra resurser till max. Vår verksamhet är stor och det är svårt att rekrytera badmintonledare.

En annan utmaning är vår ekonomi. Vi har en god och välskött kassa, men vi får lägga mycket tid och kraft på att jaga sponsorer sponsorer, fixa lotterier och annat. Vi har ett antal sponsorer som vi är mycket tacksamma för, men konstaterar att det är hård konkurrens och svårt att få företag att stödja en förening i en mindre sport. Vi tar tacksamt emot all hjälp med sponsorer, lotterier mm.

Tack!
Men på det hela taget är det ingen tvekan om att 2018 har varit ett bra år för Halmstad Badminton, och det är tack vare dig och alla andra som verkar i vår förening på många olika sätt. Genom att vara spelare, ledare, skjutsande förälder, stödmedlem, funktionär eller annat bidrar du till att göra vår verksamhet fantastisk. Stort tack för det!

Ha nu en riktigt fin jul så ses vi på badmintonbanan snart. Kanske redan i mellandagarna?

/Joakim, Thomas, Susanne, Pär, Sofie, Maria, Anders, Annelie, Krister, Christian.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info