Hoppa till sidans innehåll

Girl Power!

13 FEB 2015 15:59
Julia rapporterar från ett lyckat tjejläger i Ungern.
  • Skapad: 13 FEB 2015 15:59

Mellan 5/2 till 11/2 åkte Halmstad tillsammans med Oskarström till Ungern på ett fantastiskt läger. Jag Julia Jansson åkte tillsammans med Julia Andersson och Moa Gustafsson från Oskarström och Lisa Lundquist, Nellie Kleman från Halmstad. Det var ett mycket lärorikt läger där det var spelare från 8 olika länder. Det var en hög standard på spelarna och våra tjejer klarade sig mycket bra.

Huvudtränarna var Debbie Lynch och Kenneth Kellerup från Danmark. Otroligt duktiga tränare som satte ribban väldigt högt från första dagen. Debbie är den som börjat med dessa tjejläger och vi hoppas naturligtvis att vi ska få chansen till ännu ett läger. Kanske till och med ett samarbete mellan Danmark och Sverige.

Tanken med lägret var att få komma ut och träffa andra personer med andra kulturer. Också att få chansen att träna och spela mot bland de bästa i denna åldersgrupp. Våra tjejer klarade sig väldigt bra och fick mycket beröm av alla coacher som var med. Jag som resledare är mycket stolt över tjejerna vad de presterade. Det var ett tufft läger med ett riktigt tajt schema. Det var tre träningar om dagen och sedan hade alltid någon form av aktivitet, speciellt var när vi fick chokladprovning och självklart blev det lite shopping.

Detta var ett otroligt intressant läger och eftersom det var så pass många länder inblandade. Alla fick några nya övningar och lite annorlunda sätt att träna på. Väldigt simpelt men så otroligt viktigt. Jag hoppas att jag ska kunna förmedla de kunskaper vidare till våra ungdomar.

Det vi alla har lärt oss från lägret är två nyckelord, ”Nice and easy” och ”Push”. De är ord som jag inte tror att någon kommer att glömma efter tre pass om dagen i 5 dagar, haha. Vill tacka våra tjejer för ett mycket bra läger och ni gjorde ett underbart bra jobb!

/Julia

ungern

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info