Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Carlsson

Fyrisfjädern blev för starka och SBL-äventyret är över för i år

24 MAR 2018 02:12
Nej, det gick inte hela vägen för vårt SBL-lag i returmötet i mot Fyrisfjädern. Två tunga dubbelförluster och en märklig laguppställning från Fyris där skadade Victor Svendsen bara gick in och lade sig, avgjorde semifinal nr 2.
  • Uppdaterad: 24 MAR 2018 13:25

Ska man slå ett starkt lag som Fyris så måste man få med sig de jämna matcherna och det var tyvärr tvärtom i returmötet i SM-finalen i fredags kväll.

I den inledande herrdubbeln spelar Mikkel och Felix bra och har setboll för att utjämna till 2-2 i set, men faller på målsnöret.

På banan bredvid pressar Line och Louise Fyrisfjäderns Mette Poulsen och Amanda Högström till 5 set, men Fyris vinner båda dubblarna och det är underläge 0-2 direkt.

Damsingeln hade vi inte räknat med (även om Line visar sin fantastiska kämpaglöd genom att vinna första set mot seriens damsingelsuverän Mette Poulsen.) 

Rävspel
Sedan ställer hemmalaget, lite överrraskande, in en uppenbart skadad Victor Svendsen som ger upp efter ett par bollar. Detta för att kunna sätta in Scott Evans på andrasingel i stället för förstasingel.

Rävspelet gav resultat och rutinerade Evans manövrerar ut Filip som inte riktigt gick att känna igen från succén i onsdags.

Därmed var matchen avgjord och den avslutande mixeden blev betydelselös och avbröts också.

Förbannad Ronny
"Ja, jag måste erkänna att jag är rikigt förbannd," säger coach Ronny Gunnarsson efter matchen. "Det är dåligt sportsmanship att ställa in en uppenbart skadad spelare som bara lägger sig efter några bollar. Men det gav ju resultat då de slapp skicka upp Scott Evans på förstasingeln och han kunde vinna herrsingel 2 istället. 

"Dessutom gör man samma sak både i Halmstad och i Uppsala. Nej, det är dåligt," ryter Ronny.

Men trots en något sur avslutning, får vi vara nöjda med vårt andra år i SBL. En stor eloge till vårt grymma förstalag som har gjort en fantastisk säsong trots att vi faktiskt varit ganska tungt skadedrabbade hela året. Faktum är att vi bara mönstrat förstauppställningen vid tre tillfällen på hela säsongen.

En summering av SBL-säsongen kommer när webbredaktionen är frisk igen... =) 

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info