Hoppa till sidans innehåll

Full fart för Wiktor och Johanna på Riksidrottsgymnasiet

05 JAN 2018 18:53
För ett halvår sedan uppmärksammade vi att de duktiga juniorerna Wiktor Jönsson och Johanna Vaxell kommit in på Riksidrottsgymnasiet för badminton i Göteborg. Vi fick en kort pratstund med dem när de var hemma i Halmstad över juluppehållet.
  • Skapad: 05 JAN 2018 18:53

Från hemsidan förra året:

Det har hänt mycket under de sex första månaderna som Wiktor och Johanna har pluggat i Göteborg. Inte nog med att träningsdosen har ökat markant, de har dessutom fått flytta hemifrån och acklimatiserat sig till en ny skola och en ny stad.

Inte helt lätt när man är 16 år men Wiktor och Johanna har fixat det bra och lärt sig mycket på kuppen.

Johanna har dessutom hunnit byta klubb till Askim och representerar inte längre Halmstad (men vi räknar ändå henne som "vår," i alla fall lite =D).

Ökad träningsdos
"Det är riktigt bra träning på RIG," säger Wiktor. "Vi kör tre eller fyra förmiddagspass i veckan och dessutom kvällspass med respektive klubblag. Johanna tränar i Askim och jag med Göteborgs BK."

Johanna och och Wiktor har mycket positivt att säga om sin nya träningsmiljö under ledning av meriterade Per-Henrik Croona.

"Det är verkligen bra sparring," säger Johanna. "Vi är egentligen bara tre elever på RIG. eftersom det just har startat i Göteborg, men vi tränar tillsammans med Göteborgs badminton-NIU där de är ytterligare 20 stycken elever så det är mycket folk på varje träning." 

Den ökade träningsdosen har också gett resultat och både Wiktor och Johanna har tagit flera steg mot seniorspel både gällande tempo och teknik. Det såg vi inte minst när de var hemma och spelade Laxaträffen tidigare i höst.

Vi hopppas få se mer av dem både hemma i Söndrumshallen och ute på tävlingar i vår.

 

 

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info