Hoppa till sidans innehåll

Framgångar i Älmhult

12 DEC 2011 05:53
I helgen spelades IKEA cup i Älmhult. Framgångar och lite motgångar men roligt summeras helgen.
  • Skapad: 12 DEC 2011 05:53

Älmhult - roligt, lärorikt och Filip blev A-klassad!

 

Halmstad invaderade Älmhult med 23 spelare (varav 2 åldermän) och 10 supporters (föräldrar och syskon). Supporterskarans främsta uppgift var att stötta sina adepter, glädjas i med- och motgång samt att påminna juniorerna om att äta och dricka vatten.

Målet med denna tävlingshelg var utöver att ha roligt (som vanligt), att stärka sammanhållningen inom klubben samt att försöka lägga beslag på vandringspriset som bästa klubb. Det fanns dessutom några av våra spelare som hade chans att bli A-klassade om de lyckades vinna en kategori i B-klassen.

Efter lördagens spel var 17 av 23 spelare kvar i turneringen. Det var ett alldeles lysande resultat så långt. På lördagseftermiddagen vann många av våra spelare kanonhårda tre-sets matcher vilket var speciellt glädjande.

Efter lördagens spel samlades alla spelare och föräldrar på den lokala pizzerian för att diskutera grad av träningsvärk, fighting spirit och hur vi skall övertyga de icke närvarande spelare som av någon anledning valt bort denna tävling. Efter middagen sprang ungdomarna tillbaks till hotellet för att göra slut på den sista överskottsenergin. Vem stod då där och tog emot juniorerna om inte Erik Amarillo!! Om det blev någon skönsång förtäljer dock inte historien.

Som alla förstår måste Halmstad Badminton ha vunnit första pris i grenen att ha roligt och lagandan är det minsann inget fel på. Stöttningen under helgen från lagkamraterna var underbar att se. Hejaropen, våndan och glädjetjut hördes över halva Älmhult.

Själva tävlingsresultatet blev med berömt godkänt men vi lyckades tyvärr inte bli bästa klubb, denna gång heller!! Vi var ytterst nära men vi föll på mållinjen och det skiljde bara 6 poäng till segraren Skogås.

Resultat

U11: Här kom Ludvig Holm 3:a och Viktor Jönsson blev 5:a. Bägge två åkte ut mot slutsegraren. I dubbel blev det respass direkt mot slutsegrarna efter två jämna set.

U13: Här hade vi nog helgens gladaste segrare, Colin! Han lyckades för första gången besegra Adrian Levin från Mörrum och det skedde i knallhård tre setare med 21-19 i skiljeset. Segertjutet från publik och Colin var öronbedövande. Av bara farten så vann Colin och Zacharias dubbeln och det ganska överlägset. Zacharias åkte tyvärr ut i kvartsfinalen efter en tresetare. Zacharias spel är än så länge lite för ojämnt. Han varvar storstilat spel med lite enkla misstag.

På tjejsidan gick Nellie till kvartfinal. Lisa lyckades inte denna gång gå vidare från poolspelet men man kunde konstatera att hon närmat sig sina konkurrenter. I dubbel lyckades inte Lisa och Nellie få till spelet utan förlorade ganska stort i första matchen.

U15: Här gick samtliga vidare från poolspelet. Nu blev det som så att våra spelare mötte varandra i åttondelsfinalerna. I dessa matcher vann Noah (mot Isak) och Karl (mot Markus). I kvartsfinalerna tog det stopp för våra spelare mot för dagen bättre spelare.

I dubbel kom Karl och Markus till semifinal men där slutade framgångssagan denna gång.

B-klass: Här var trycket stort på våra spelare redan från början. Halmstad‑spelare var nämligen finalseedade i samtliga kategorier. Det roliga var att de levde upp till de i förväg högt ställda förväntningarna.

I herrsingel vann Filip övertygande trots stora ryggsmärtor under hela turneringen. Det innebär nu att Filip är A-klassad. Grattis Filip säger vi alla!

Jakob gick till semifinal men där visade det sig att motståndarens rutin betydde mer än en hård smash. När Jakob spelar med variation och tålamod d v s sätter in stöten i rätt ögonblick är Jakobs spel mycket imponerande. Så vid nästa B-klass turnering kanske det går hela vägen. För övriga spelare från Halmstad lyckades Jonas ta sig vidare från poolspelet medan Christoffer och Marcus inte riktigt fick spelet att stämma.

I herrdubbel gick Filip och Jakob till final men där räckte de tyvärr inte riktigt till. En anledning, utöver Filips ryggont, var att motståndarna spelade smart och missade betydligt mindre än Filip/Jakob. Både Marcus/Anton och Christoffer/Bosse lyckades inte överleva första omgången.

I damsingel var Halmstad representerade i 3 av 4 kvartsfinaler och sånär hade det blivit tre Halmstad spelare i semifinal. Sara var nämligen y