Hoppa till sidans innehåll

Framgångar för Felix & Filip överraskade!

14 SEP 2011 17:23
Niclas coachade i Skånska U-spelen 9-11 september och rapporterar:
Framgångar för Felix i Skånska! Tredje plats i singel och andra plats i dubbel.
Läs om Filips överraskande vinst!
  • Uppdaterad: 14 SEP 2011 17:32

 

Från Halmstad deltog Colin, Zakarias, Isak, Karl, Jakob, Filip, Felix, Matilda och Sofia.

 

U 13

Killarna stötte på tufft motstånd så det blev respass i första omgången både i singel och dubbel . Man spelar cup både i singel och dubbel på grund av det stora start fältet på 404 deltagare, som kommer från Sverige, Danmark och Finland. I de yngre åldersklasserna deltar alltid det bästa danskarna vilket innebär att det är den svåraste tävlingen för U 13 spelarna för säsongen.

 

U 15

Karl och Isak kämpar väl men åker ur i första omgången.

Jakob åker ut i omgång nr två både i dubbel och mixed.

I singel spelet går det bra för Jakob då han går till åttondelen där han förlorar mot Viktor Aglinder. Nu är det bara att hoppas på att Jakob blir uttagen till landslaget som ska till Danmark och spela. Sex killar brukar bli uttagna och jag tycker absolut att han är bland de sex bästa i Sverige.

U 17

Även våra tjejer har svåra motståndare så de förlorar i omgång ett.

Filip står för en riktig knall när han i första matchen besegrar Andy Tsai från Kista. Andy var Sverige etta i U 15 förra säsongen. Filip var rankad mellan 20 till 30. Filip och Jakob har öka sin träningsmängd under sommaren och man kan se att detta har gett bra reslutat. Filip når inte riktigt upp till samma fina spel i nästa match som förloras. I dubbel spelar Filip med Kevin Nilsson Från Värnamo, paret når åttondels final . Felix spelar övertygande och håller sin seedning i singel. Han förlorar i semifinalen mot ett snabb och ettrig dansk. Dubbel spelar Felix med Emil Welinder från Askim. Paret når final där ännu en gång samma dansk väntar på andra sidan nätet. Första set vinns med 21- 8 de två återstående seten förloras med siffrorna 21-17, 22-20. Felix går till kvarten i mixed tillsammans med Frida Från Frölunda.

Skribent: Tarja Mantere

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info