Hoppa till sidans innehåll

Formbesked i Göteborg och Kristianstad

30 APR 2018 10:07
Det blev inga segrar i helgens tävlingar i Göteborg och Kristianstad men många bra och nyttiga matcher för våra spelare. Helgens utropstecken var Jakob och Lydia som knep en andraplats i Askims Elittävling medan Agnes knep ett silver i Kristianstad.
  • Uppdaterad: 30 APR 2018 10:15

Andraplatsen är Jakob och Lydias bästa resultat hittills i Elitklassen. Tävlingen började dock lite knackigt både för Jakob och Lydia som förlorade sina dubblar i tidiga rundor. Men det blev extra bränsle till mixeden.

Jakob kommenterar:

"Vi började med att spela oss bekvämt fram till kvartsfinalen där vi mötte andraseedade Filip Svensson/Berfin Aslan som också är våra träningskompisar i Malmö. Vi visste att det skulle bli en tuff match och att vi skulle bli tvungna att spela vårt bästa för att vinna.

Matchen började jämt där vi tappade första set 19-21. Men vi var fortfarande lugna och spelet kändes bra. Så vi behöll fokus och pratade mycket mellan duellerna och la upp en taktik som tilln slut fungerade bra. Vi vann de två sista seten med 21-15 21-14.

I semifinalen väntade syskonen Norrman som vi senast förlorade mot i Trollhättan. Vi började lite stressigt med enkla misstag och hastiga beslut. Men vi hittade lugnet i andra set och spelade ännu bättre i tredje. Siffrorna blev 19-21 21-18 21-11.

I finalen väntade svenska mästaren i herrsingel, Gabriel Ulldahl med partnern Jennie Carlsson som tidigare har spelat på hög internationell nivå. Det visade sig att de var lite säkrare och spelade helt enkelt bättre än oss. Vi spelade ändå bra i andra set då det stod 15-15 men sen drog de ifrån och vann, hyfsat komfortabelt.

Andraplatsen är vårt hittills vårt bästa resultat tillsammans så vi är mycket nöjda."

Även Colin Hammarberg var med i singel och tog sig till kvartsfinal där dock slutsegraren Andy Tsai blev för tuff.

Pallplatser i Kristianstad

I Kristianstad spelade några av våra ungdomspelare Sportringen Cup. Bäst gick det för Agnes som kom på en stark andraplats i flicksingel U15. 

Trejeplatser för Eskil, Rebecka och Leon bådar också gott. 

Snyggt jobbat alla!

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link