Hoppa till sidans innehåll

Förlust mot Täby i SBL

17 JAN 2017 19:58
Vårt duktiga förstalag föll med flaggan i topp mot ett starkt Täby i Svenska Badmintonligan. 4-2 i matcher hade med lite flyt kunnat varit minst en räddad poäng.
  • Uppdaterad: 17 JAN 2017 20:35

Halmstad fick sämsta tänkbara start uppe i Stockholm med förluster i de tre första matcherna Herrsingel 1 och 2 samt damdubbel. 

"Ja, någon av de matcherna måste vi få med oss om vi ska få poäng ikväll," kommenterar tränare Ronny Gunnarsson efter matchen. "Visst är Hermansah bra i herrsingel 1 men Felix kommer inte riktigt upp i nivå och får ett par domslut emot sig. Med lite flyt kan vi ta den matchen. Likadant med damdubbeln. Line och Louise spelar bra och hänger med Sveriges topprankade dubbelpar, men de har lite sämre säkerhet vilket blir avgörande. Men Line och Lousie visar att de kan vinna sådana här matcher. Med lite mer respektlöshet tror jag de tar dem nästa gång."

Sofie vände
Sofie visade kämpatakter när hon vände 1-2 i set mot Täbys Ashwathi Pillai till seger med 3-2. Därefter spelade Felix och Louise hem mixeden och plötsligt hade vi chans att tvinga fram ett Golden set. I herrdubbeln blev dock Hermansah/Gustav Strömvall för svåra för Filip och Jakob som föll med 11-10, 11-8, 9-11, 11-6. 

"Killarna spelar bra och är nära att knipa första set. Med det i bagaget tror jag vi kunnat tvinga fram ett Golden set. Men vi har inte riktigt marginalerna med oss idag och får ta nya tag i hemmamatchen mot Fyrisfjädern nästa vecka," avslutar Ronny.

Detta gör att Täby går om Halmstad i tabellen och vi ligger nu 3:a inför sista omgången.

RESULTATEN >>

Nästa hemmamatch: 26/1 kl 18:20 mot svenska mästarna Fyrisfjädern

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info