Hoppa till sidans innehåll

FINA FRAMGÅNGAR I CHALLENGER 2

29 AUG 2012 21:49
I helgen åkte 8 tävlingssugna spelare till Göteborg för säsongens andra Challenger tävling. Ledare på plats sammanfattar helgen. Mycket trevlig läsning.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2012 17:07

Flygande start på säsongen 2012/2013

 

Då är säsongen 2012/2013 igång och Halmstad Badminton visade med eftertryck att vi blir att räkna med även i år.

I helgen spelades Challenger 2 och vi valde denna gång att åka till Askim med 8 spelare. Det är inte lite imponerande att samtliga spelare från Halmstad spelade semifinal på söndagen.

I U13 var det Nellie och Lisa som skulle se om deras sommarträning varit tillräckligt intensiv. Det eventuella frågetecknet blev till ett utropstecken. Dom gick till final i dubbel och Nellie till semifinal i såväl singel som mix. Vi kan konstatera att bägge har närmat sig och ibland även passerat sina konkurrenter. Med ytterligare träning och tävlande kommer vi med största sannolikhet se att de klättrar på rankinglistorna.

På herrsidan hade vi på förhand stora förhoppningar på Colin i HS U13 och som han levererade! Colin övertygade stort och han var inte hotad någon gång under turneringen inte ens i finalen där landslagskompisen Oskar Svensson stod för motståndet.

I U15 hade vi tre semifinalplatser av fyra möjliga (singel och dubbel) och det var snubblande nära att även Noah hade lyckats ta sig till semi men han förlorade en knallhård tre-setare i sin kvartsfinal. Det var härligt att se hur våra grabbar dessutom börjar spela bra dubbel. Här var det inte långt borta att Colin och Zacharias hade vunnit sin semifinal. Isak och Noah förlorade mot första seedade paret från Askim men andra set visade med eftertryck att dom vill var med och leka med dom stora grabbarna. Isak hade tagit sig till semifinal på en lite krokig väg. Första matchen i poolen var kanske inte hans bästa match i karriären men efter den så spelade han bara bättre och bättre. I semifinalen föll han lite för ofta in i motståndarens spelstil vilket gjorde att det ibland blev lite för många enkla missar.

I U17 hoppades vi på att Matilda/Sofia i DD U17 skulle lyckas. Vi som såg deras matcher, framförallt kvartsfinal och semifinal, var helt förstummade. Motståndarna hade inte skuggan av en chans. I finalen var det inte samma koncentration men segern var aldrig hotad. Detta spel vill vi gärna se i såväl serien som i kommande WJT-tävlingar för det kan räcka långt, riktigt långt! Sofia spelade också singel och det märktes att hon inte tävlat på länge. Efter en mindre bra första match spelade hon upp sig markant och i slutspelet fick hon tyvärr ge sig efter en tre-setare.

Förutom att vi vill tacka våra spelare för en god underhållning under hela turneringen vill vi föräldrar ge ett JÄTTE-tack till Anders Fant (lägerchef på Yonex Camp) för all den stöttning och coachning han gav våra spelare denna helg. Det var mycket uppskattat!!

148

147

 

Skribent: Johan Olofsson

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info