Hoppa till sidans innehåll

Filip räddade Halmstad kvar i kvar i SM-slutspelet

05 MAR 2017 17:28
En blytung seger för Filip Suwanphingkha i herrsingel 2 fixade ett oavgjort resultat för Halmstad i söndagens SM-kvartsfinal mot Kista. Med 3-3 i bagaget är det jämnt skägg inför returmötet borta.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2017 18:08

När Felix Burestedt inte riktigt kom upp till samma fina nivå som sist och när Kistas två indoneser Setyaldi Putra Wibowo och Ihsan Adam Wirawan storspelade, blev det jobbiga förluster i herrsingel 1, mixed och herrdubbel. 

Tjejerna fortsätter att övertyga
Men Halmstads damsida visade återigen att de är oerhört svårslagna och lyckades hålla oss kvar i matchen.

Sofie stod pall för favorittrycket och vann singeln mot Kistas svårspelade indones Linda Mutiara Pertiwi och i damdubbeln visade alltmer samspelta Lousie och Line ingen pardon och vann i tre raka set.

Avgörande herrsingel 2
Matchavgörande blev därmed Filips herrsingel 2 där han besegrade Andy Tsai med 11-9 i femte och avgörande set.

"Ja, det var verkligen starkt av Filip och roligt att han fick avgöra idag då han har fått dra ett tufft lass tidigare i år med många tuffa herrsingel 1-matcher," kommenterar lagledare Niclas Rosengren efter matchen.

Filip tog ledningen med 2-0 i set och spelade riktigt bra men tappade därefter två jämna set till 2-2. Riktigt imponerande av honom att kunna vända tillbaka och vinna femte och avgörnade med 11-9.

Så Niclas, är du nöjd med resultatet?
"Det är klart att vi skulle vilja haft en seger på hemmaplan, men det är ändå bra att få oavgjort när Felix förlorar två matcher. Vi har mer att plocka ut ur laget, och vi har gott hopp om att kunna knipa någon match till i bortamötet," säger Niclas.

Returmötet borta mot Kista sker på onsdag 15 mars.

Extra stort tack till arrangörsstaben som lyckades lösa ett superfint arrangemang trots att klubben hade nästan 60 ungdomspelare och föräldrar i Ikast i Danmark. Hatten av till Pär, Jocke, Lena, Lars, och alla fantastiska funktionärer och domare.

RESULTATEN >>

 

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info