Hoppa till sidans innehåll

Filip krigade hem tre poäng mot Täby

09 SEP 2019 22:19
Med både Irina och Sofie borta från startuppställningen såg det helt plötsligt lite marigt ut inför premiärmatchen i Badmintonligan mot Täby. För att kamma hem pinnarna var killarna tvungna att stiga fram och ta ansvar. Och som de gjorde det.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2019 22:19

Då Sofie skadat foten och Irina blev sjuk fick istället 17-åriga Olivia Johnsson chansen att spela både dubbel och singel.

Och hon gjorde det med den äran.

Mot Sverigeettan Ashwathi Pillai var det inte mycket att göra, men i dubbeln visade Olivia prov på stor spelförståelse och känsla och spelade i par med Elisa riktigt jämt med starka Clara Nistad/Ashwathi Pillai.

Olivia gjorde det bra!

Elisa ny publikfavorit
Och Elisa ja. Vilken debut hon fick göra i Halmstadtröjan. Med ramstark defensiv och snabba fötter kommer hon garanterat att bli en favorit hos Halmstadpubliken i år. En riktigt bra mixed bjöds vi på där Elisa i par med Mikkel visade att de blir svårslagna i år.

Elisa in action

Mikkel och Rasmus är kassaskåpssäkra!
Mikkel visade återigen vilken oerhört stabil dubbel- och mixedspelare han är. Dessutom verkar det som om smashen (om möjligt) blivit ännu hårdare i år. Matchbollen i mixedmatchen lämnade brännmärken i golvet!

Mikkel - streamlined

Mikkels dubbelpartner Rasmus darrade inte heller på manschetten. Trots ett tätt första set mot en tänd Richard Kuhl behöll Rasmus sitt lugna spel och är fortfarande helt obesegrad i Svenska Badmintonligan. Imponerande!

Filip i rysarmatch
Men den som fick avgöra matchen var Filip Suwanphingkha som fick slita hårt i sin herrsingel 2 mot Viktor Aglinder.

I en match där både spelarna spelade på säkerhet blev det riktigt tajt. Spelarna följdes åt till 2-2 i set innan Filip till slut kunde göra ett avgörande ryck och vinna  med 11-6 samtidigt som Rasmus och Mikkel avgjorde på banan bredvid.

Tre fantastiskt sköna poäng bärgade i premiären! Grymt spelat alla och tack återigen till alla i hela klubben som ställer till med ett fantastiskt evenemang. Nu ser vi till att dra fullsatt nästa hemmamatch mot Påvelund 24 september.


Kolla! Alla i luften samtidigt!

Madeleine Neidert från Effektiv delade ut pris till matchens lirare och valde Filip Suwanphingkha, Halmstad och Clara Nistad, Täby. Här grattas de tillsammans med HBMKs ordförande Joakim Stierna.

Se Rebeckas bilder på Flickr >>

Resultaten >>

Filips kommentar om nyckelmatchen

View this post on Instagram

Filip om nyckelmatchen som gav seger ikväll. Läs reportaget och bilderna på hemsidan.

A post shared by Halmstad Badmintonklubb (@halmstadbmk) on

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info