Hoppa till sidans innehåll

Filip krigade hem tre poäng mot Täby

09 SEP 2019 22:19
Med både Irina och Sofie borta från startuppställningen såg det helt plötsligt lite marigt ut inför premiärmatchen i Badmintonligan mot Täby. För att kamma hem pinnarna var killarna tvungna att stiga fram och ta ansvar. Och som de gjorde det.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2019 22:19

Då Sofie skadat foten och Irina blev sjuk fick istället 17-åriga Olivia Johnsson chansen att spela både dubbel och singel.

Och hon gjorde det med den äran.

Mot Sverigeettan Ashwathi Pillai var det inte mycket att göra, men i dubbeln visade Olivia prov på stor spelförståelse och känsla och spelade i par med Elisa riktigt jämt med starka Clara Nistad/Ashwathi Pillai.

Olivia gjorde det bra!

Elisa ny publikfavorit
Och Elisa ja. Vilken debut hon fick göra i Halmstadtröjan. Med ramstark defensiv och snabba fötter kommer hon garanterat att bli en favorit hos Halmstadpubliken i år. En riktigt bra mixed bjöds vi på där Elisa i par med Mikkel visade att de blir svårslagna i år.

Elisa in action

Mikkel och Rasmus är kassaskåpssäkra!
Mikkel visade återigen vilken oerhört stabil dubbel- och mixedspelare han är. Dessutom verkar det som om smashen (om möjligt) blivit ännu hårdare i år. Matchbollen i mixedmatchen lämnade brännmärken i golvet!

Mikkel - streamlined

Mikkels dubbelpartner Rasmus darrade inte heller på manschetten. Trots ett tätt första set mot en tänd Richard Kuhl behöll Rasmus sitt lugna spel och är fortfarande helt obesegrad i Svenska Badmintonligan. Imponerande!

Filip i rysarmatch
Men den som fick avgöra matchen var Filip Suwanphingkha som fick slita hårt i sin herrsingel 2 mot Viktor Aglinder.

I en match där både spelarna spelade på säkerhet blev det riktigt tajt. Spelarna följdes åt till 2-2 i set innan Filip till slut kunde göra ett avgörande ryck och vinna  med 11-6 samtidigt som Rasmus och Mikkel avgjorde på banan bredvid.

Tre fantastiskt sköna poäng bärgade i premiären! Grymt spelat alla och tack återigen till alla i hela klubben som ställer till med ett fantastiskt evenemang. Nu ser vi till att dra fullsatt nästa hemmamatch mot Påvelund 24 september.


Kolla! Alla i luften samtidigt!

Madelei