Hoppa till sidans innehåll

Filip dominerade A-klassen. Emma och Sara vann rafflande dubbel.

06 OKT 2013 16:46
Upptaktsträffen i Halmstad 5-6 oktober bjöd på inte mindre än 411 spännande badmintonmatcher. Hemmaklubben hade en bra helg där Filip Suwanphingka vann A-klassen i både singel och mixed. Även Sara Jönsson och Emma Stierna imponerade genom att vinna damdubbel B efter två gastkramande tresetere.
  • Skapad: 06 OKT 2013 16:46

Mattis och Nellie vann yngsta klassen

Klubben fick dock sin första klassegrare redan under lördagen genom den lovande U11-spelaren Mattis Kasemo som vann pojksingel U11. Även Nellie Svensson svarade för en stark insats genom att komma tvåa i flicksingel U11.

Mycket starkt jobbat och kul att klubben har duktiga ungdomar på gång långt ner i åldrarna.

Filip elitklassad
Helgens stora utropstecken var vår duktige junior Filip Suwanphingka som dominerade A-klassen genom att vinna både singelklassen och mixed i par med Amanda Karlsson från Älmhult. Därmed har Filip nog med klassegrar för att avancera till Elitklassen.

Singelsegern var extra skön eftersom Filip tidigare fått stryk av motståndaren, Jonas Thorné, i en tresetare under lördagens poolspel. ”Ja, det kändes riktigt bra idag,” sa Filip efter finalen. ”I förra matchen kom jag in i hans spel, men idag var jag mycket tidigare på bollen och kunde dra upp tempot vilket gjorde att jag fick matchen dit jag ville.”

Finalsiffrorna skrevs till relativt komfortabla 21-16, 21-8.

Nagelbitare i Damdubbel B
2013-10-emma-saraHelgens mest spännade final, var Damdubbel B där Halmstads Sara Jönsson/Emma Stierna vann två stenhårda tresetare i det poolspel som avgjorde klassen.

Efter att ha vunnit söndagens första match med 22-20 i tredje set blev det en helt avgörande final mot Julia Levin och Linnéa Romare. Tjejerna började trögt och förlorade första set, men spelade upp sig, höjde koncentrationsnivån och knep andra set.

I tredje kom dock Sara och Emma snabbt i underläge med 11-6 och det såg mörkt ut. Men genom en stark defensiv och flyt på ett par avgörande bollar lyckades tjejerna kämpa sig tillbaka in i matchen och vinna tredje set med 24-22 efter flera gastkramande dueller. 

"Det gäller bara att ta en boll i taget," skrattar Sara efter matchen, levande bevis på att den gamla klyschan håller än.

Många bra insatser i helgen
Men det gick även bra för många andra av klubbens spelare. Olivia Johnson tog ytterligare ett steg framåt genom att ta sig till final i flicksingel U13.

I finalen blev visserligen Sofia Larsson för svår, men Olivia visade att hon kan matcha de bästa U13-spelarna fast hon bara är förstaårsspelare.

I par mer Sara Stein gick även Olivia till final i U13-dubbeln där det dock blev en klar förlust. En bra insats av tjejerna i turneringen ändå.

2013-10-oliva-sara

Även Nellie Kleman och Lisa Lundqvist visade framfötterna genom att ta sig till final i flickdubbel U15.

2013-10-lisa-nellie


Tack till tävlingsstaben

Det är ett rejält projekt klubben drar runt en helg som den här. 411 matcher i 35 klasser där tidsschema och adminstration fungerar perfekt. Stor eloge till alla ideellt engagerade föräldrar, ledare, siffervändare och spelare som får Upptaktsträffen att gå runt.

 

Se alla resultat och matcher här:
http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=A4FB31C2-31EF-4563-A9AD-E6B577D92F5D

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info