Hoppa till sidans innehåll

Dags för sista ligamatchen för året

10 DEC 2018 20:21
På tisdag åker Halmstads ligalag till Göteborg för att möta Västra Frölunda. En enkel match på pappret kanske då V. Frölunda ännu inte tagit poäng, men men skadeproblem ställer till det för Halmstad som får kalla in 16-årige debutanten Ludwig Holm.
  • Uppdaterad: 11 DEC 2018 10:29

Västra Frölunda har ett ungt och lovande lag som dock har haft en tuff start på säsongen utan några vunna matcher. Halmstad har däremot haft medvind hittills, är obesegrade och har med en 4-2-vinst eller mer chansen att gå upp i ledningen i Badmintonligan. 

Inget i förskott
Men trots det tar inte lagledarna Niclas Rosengren och Ronny Gunnarsson något i förskott. Särskilt som laget drabbats av skadeproblem sista veckan. Felix stukade olyckligtvis foten i sista ligamatchen i Danmark och stukningen var såpass allvarlig att han fick stå över EM-kvalet i helgen och missar även tisdagens match. 

Då väljer lagledarna Ronny och Niclas att skyffla om ordentligt på herrsidan och ge 16-årige talangen Ludwig Holm chansen att göra debut i Badmintonligan.

- Med Felix skadad, Colin i Malaysia och Rasmus upptagen med danska ligamatcher och internationella tävlingar, har vi helt klart inte vårt starkaste lag på pappret, säger Niclas Rosengren.

- Det är dock kul att vi får ge chansen till en av våra unga talanger, 16-årige Ludwig Holm som gör debut i Badmintonligan. Ludde får en tuff uppgift mot klart mer meriterat motstånd men har allt att vinna.

Vad tror ni om matchen då?
-Vi hoppas det kan gå vägen ändå, trots att vi saknar tre killar. Filip och Mikkel får en viktig roll i herrsingel 1, mixed och i herrdubbel. Både Mikkel och Filip har startat ligan bra.

Sedan har vi en väldigt stark damsida i Irina och Line så kan vi bara få någon herrmatch till med oss så ska det kunna gå vägen.

LAGUPPSTÄLLNINGEN >>

Se matchen live här. Start 18:30.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: