Hoppa till sidans innehåll

Colin Hammarberg lämnar för nya utmaningar

18 JUN 2019 09:29
Colin Hammarberg som bor och tränar i Malaysia kommer inte att representera Halmstad nästa säsong. ”Jag har varit länge i Halmstad och älskar Halmstad BMK, men känner att jag vill testa något nytt” säger Colin som nästa år spelar för Askim i div 1.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2019 09:29

Colin har spelat i Halmstad sedan han började och har under säsongen varit Sveriges högst rankade junior. I de samtal Halmstad Badminton har haft med Colin inför kommande säsong har nu Colin meddelat att han kommer att spela för Göteborgsklubben Askim nästa säsong.

Colin har under en period tidigare tränat mycket i Askim där han också har sin sparringpartner sedan många år, Oskar Svensson.

Colin kommenterar:
-Askim hade en strukturerad plan och andra förutsättningar som jag anser vara positiva. Jag har varit länge i Halmstad och älskar Halmstad BMK, men känner att jag vill testa något nytt. Jag säger absolut inte att jag inte kommer tillbaka till Halmstad någon gång i framtiden.

Halmstad Badmintons ordförande Joakim Stierna:
-Vi hade gärna haft kvar Colin i truppen, även om hans deltagande är begränsat då han bor i Malaysia. Men samtidigt inser vi elitidrottens villkor och vikten av att hitta nya vägar för att finna motivation.

Vi är väldigt måna om att Colin fortsätter att utvecklas i eller utanför HBMK och att han får den rätta motivationen som krävs för att spela på den här nivån. Det är viktigt för svensk badminton att en ung landslagsspelare känner sig fullt motiverad och om det nu är i Askim så är vi glada för Colin. 

Jag ser det som en väldigt fin fjäder i hatten att vi har en god dialog med våra akademispelare och önskar självklart Colin all lycka, och på återseende. 

Stort tack för den här tiden Colin, och lycka till i Askim!  

 

Skribent: Halmstad Badmintonklubb
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info