Hoppa till sidans innehåll

Bra helg för serielaget

15 JAN 2013 19:16
Drygade ut serieledningen den gångna helgen

I helgen styrde vi kosan mot Lund för att spela seriesammandrag nr 4. Det var första gången på flera säsonger som vi åkte till ett sammandrag med bästa laget och att alla var fit for fight. Vi kom alltså till Lund med ett mycket starkt självförtroende.
  • Skapad: 15 JAN 2013 19:16

Match 1 mot Helsingborg, vinst med 6-2

Dessa siffror var lite smickrande efter att programenligt vunnit HD1 (Felix/Patrick) och damdubbel (Matilda/Sofia) förväntade vi oss att Filip/Jakob skulle spela hem HD2. Men ack vad vi bedrog oss. Spelet stämde inte alls och förlusten var ett faktum. Felix vann HS1 utan att behöva spela ut hela sitt register dvs nu stod det 3-1 till oss. Sedan gick Filip och Jakob ut för att spela HS2 respektive HS3. Dom var skyhöga favoriter men även singelspelet låste sig för dessa enormt spelskickliga killar. Dom förlorade sina första set utan att egentligen vara med i sina matcher överhuvudtaget. Nu började Bosse och Ronny bli lite nervösa. Skall vi tappa en lagmatch när vi har bästa möjliga uppställning? I andra set tog dock både Jakob och Filip fram kämpatakterna och lyckades vända den negativa trenden. Sedan av bara farten vann dom även sina avgörande set. Filip var den som var riktigt illa ute i andra set där han t.o.m hade matchboll mot sig.

När Matilda gick in på banan hade vi säkrat segern och hon kunde därmed gå in och spela helt utan press. Det blev vinst med 2-1 i set men spelet kunde definitivt varit bättre. Då återstod mixen där Johan/Amanda skulle försvara Halmstads färger. Spelet som presterades kommer inte att gå till historien som en publikfriare och förlusten var inget att snacka om. Sammanfattningsvis så hade vi en del tur denna gång. Det kunde lika gärna ha blivit 5-3 eller 4-4. Men ett bra lag har ofta marginalerna på sin sida.

Match 2 mot Lugi3, vinst med 7-1

Innan vi påbörjade denna lagmatch fick vi reda på att Lugi3 hade ”snott” en poäng från Lugi2 i den första lagmatchen för dagen. Det innebar att vi nu ledde med serien med 2 poäng.

Med tanke på hur spelet såg ut i den första lagmatchen gjorde vi några mindre justeringar i laget. Johan fick stå över, Amanda spelade singel och Patrick/Matilda tog hand om mixen. Koncentrationen och viljan till revansch var påtaglig hos våra spelare.

HD1 (Felix/Patrick) och HD2 (Filip/Jakob) vann sina matcher klart och utan att vara direkt hotade. I damdubbel såg det däremot mörkt ut. Sofia/Matilda förlorade första set stort och spelet var inte mycket att hurra för. Men tjejerna har denna säsong lärt sig att det går att vända även till synes hopplösa underlägen. I andra set låg dom under med 20-15 dvs dom hade 5 matchbollar emot sig. Då satt plötsligt alla bollar och motståndarna gjorde lite misstag och vips så hade tjejerna vunnit med 23-21. I tredje set gick det som tåget och vinsten var ett faktum. Att motståndarna dessutom var rutinerade och en är t.o.m elitklassad (om än matchotränad pga skada) gjorde ju inte saken sämre

Nu hade vi 3-0 när singelspelet började. Vi sopade tämligen lätt hem samtliga singlar. Den som hade lite problem var Amanda men hon skakade av sig sin nervositet efter första set och sedan var det inget snack om saken. Då återstod mixen och vi (Bosse/Ronny) hoppades och trodde på 8-0. Nu blev det tyvärr inte så eftersom mixen förlorades i en tre‑setare med 21-19 i sista. Det kändes lite onödigt men det är svårt att vara missnöjd efter vinst med 7-1 mot i en förväg tippad jämn match.

Tack för i helgen killar och tjejer för underhållningen. Vi börja