Hoppa till sidans innehåll

Blytung trepoängare i tuff måstematch

05 NOV 2019 21:39
Det blev en riktigt jobbig kväll mot ett svårspelat och tappert kämpande Västra Frölunda. Herrsinglarna blev avgörande. Båda gick till fem set där Felix och Filip till slut kunde kunde ta hem två viktiga segrar som innebar slutseger med 4-2.
  • Uppdaterad: 05 NOV 2019 21:39

Västra Frölunda har ett svårspelat lag med en bra blanding av unga och mer rutinerade spelare. Det visade sig också att det blev en tuff uppgift för svenska mästarna där favoritskapet vägde tungt men där man till slut höll för favorittrycket.

Avgörande blev de båda herrsinglarna där både Filip och Felix fick det riktigt jobbigt mot Gustav Björkler respektive Mikael Westerbäck. 

Båda gick till fem set och var riktigt ovissa in i det sista, men Felix och Filip höll nerverna i schack och kunde spela hem femsetarna vilket också blev matchavgörande.

Filip matchvinnare igen!
"Skönt och viktigt," pustar Filip efter matchen. "Det var en riktigt tuff match att spela och en stor lättnad när matchbollen väl landade."

Felix kommenterar sin match och lagmatchen i helhet såhär:

Stabil Mikkel vald till matchens lirare
I övrigt tog Mikkel/Elisa och Mikkel/Felix hem mixeddubbeln respektive herrdubbeln planenligt. Återigen visar Mikkel vilken klass han har. Utan att spela på topp dominarar han ändå båda matcherna som vinns relativt säkert.

Lovande för Olivia
Olivia föll med flaggan i topp mot starka Frida Lindström. Det blev 1-3 i set men med mersmak för 17-åriga Olivia som visar att hon kommer närmare och närmare de bästa i Sverige och tempot blir allt bättre. 

Elisa och Louise tappade visserligen den betydelselösa avslutande damdubbeln men slutresultatet skrevs ändå till 4-2. En riktigt skön seger som visar mental styrka och att vi kan vinna utan att spela 100% på topp.

Nu laddar vi för nästa hemmamatch mot Aura 25 november.

RESULTATEN >>

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info