Hoppa till sidans innehåll

Blandad framgång i Kristianstad

28 APR 2014 08:18
Jan-Peter rapporterar från helgen.
  • Skapad: 28 APR 2014 08:18

Vi åkte ner med många spelare till Kristianstad . Vi hade stora förhoppningar i många klasser . Resultatmässigt gick det lite sämre än förra året . Jag tror att t ex U-13 spelarna kommer drömma mardrömmar om de danska spelarna . Hela vår U13 trupp fick stopp i turneringen av danskar ! Bäst gick det för Noah o Ludde som gick till final i dubbel .Men de gjorde klart godkända insatser i sina matcher ! De försökte spela om poängen . Det ska de ha heder för !

 

Vi har bra påfyllning undcrifrån. I U9 gick Philip Svensson till final i både singel o dubbel.

I singeln vann han i en bra match mot Wille Karlsson i två raka set . I dubbeln spelade Philip med Oliver Thelander . De vann i en välspelat match till slut med 2-1 i set. 

 

I U11 gick det bra för Nellie Svensson. Kom till final i både singel o dubbel . I singeln förlorade hon mot Hanna Stierna . Märkt av semifinalmatchen orkade hon inte hela vägen. Men hon kämpade på bra . Bättre gick sedan när båda stod på samma sida i dubbeln . Där vann de dubbeln ihop väldigt övertygande . I samma klass kom Agnes o Rebecka trea . Men det ska bli spännande att följa dem för nästa år när är de äldst i klassen .  :-)

Mattis spelade bara singel i U11 men gjorde det övertygande. Förlorar man med 21-18 i avgörande set får man klart godkänt . 

I U15 var vi representerade av Lisa o Nellie . De gjorde godkända insatser i singeln . I dubbeln hade de förhoppningar om en finalplats men åkte på en förlust i semin . Spelet skiftade ifrån mindre bra första set till mycket bra andra set som slutade med ojämnt tredje set som slutade med förlust .

I C-klassen gjorde Emma Andersson debut . Hennes spel visade att hon har mycket ogjort på badmintonbanan i tävlingssammanhang . Hon kom till kvarten där hon fick stryk av en av finalisterna . Med lite mer träning och spel i turneringar så dröjer det inte länge förrän hon kommer att spela en final i C-klassen !

I C-klassen så gjorde Ludde / Olivia, Wiktor / Nellie debut i mixed . Bäst gick det för Ludde/Olivia som gick till semifinal . Där fick de stryk i en rysarmatch i en tresetare .

Wiktor/ Nellie åkte ut i kvarten mot vinnarna i turneringen Emil Jarl / Klara Hjelm i två raka set . De stod upp mycket bra . 

Slutligen hade vi en representant i B-klassen genom Caroline Risp . Hon kämpade på bra, men i den avgörande matchen i gruppen fick hon stryk i två raka set .

I dubbeln spelade hon ihop med Emma men där gick det inte så bra . Men det kommer fler matcher i framtiden för dem.........

 

Slutligen vill jag nämna våran trevliga sittning på O´Learys . Roligt att träffas o äta tillsammans vid sidan om badmintonbanan . Vi fick trevligt sällskap av fam Hjelm o fam Jarl ifrån Gislaved . Sista oplanerade stoppet på hemresan blev godisaffären i Örkelljunga  för några av föräldrarna  . Troligen för att fira helgen !

 

Tack alla inblandande som var nere i Kristianstad : Ifrån en av godisköparna !

Skribent: Jan-Peter Kleman

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info