Hoppa till sidans innehåll

Bästa klubb i Halmstadträffen

16 SEP 2018 17:46
Trots att vi hade ett helt gäng duktiga juniorer på plats i Skåne för att spela Swedish Youth Games blev det ändå 6 klassegrar för klubben i hemmatävlingen Halmstadträffen som avgjordes i helgen.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2018 18:02

Halmstadträffen lockade 172 spelare från södra Sverige till Söndrumshallen i helgen och tävlingen förflöt alldeles utmärkt. Stort tack till tävlingsgeneralen Niclas och alla som lägger ner tid och energi med att fixa sekretariat, mat, siffervändning, coachning och allt annat som behövs för att göra en bra tävling! Ni är guld värda!

I själva tävlingen gick det riktigt bra för hemmaklubben med segrar i allt från U13 till Elit.

U13
I yngsta klassen gick Leon igenom turneringen i stort sett ohotad och visar prov på både tekniskt och moget spel. Seger i både singel och dubbel i par med Emil.

Emil visar också att han utvecklas i raketfart och vinner sin pool för första gången i en nationell tävling (men vi vet ju att Emil är grym i pooler =)). Även Neo och Elias krigar på och ger sig aldrig, det kommer att ge resultat framöver.

"Halloj, vi är medaljörerna i pojkdubbel U13"

Leon imponerade stort i pojksingel U13.

U15
I U15-klassen hade vi ett stort deltagande och här tog vi också tre klassegrar genom Rebecka som lyckades vinna både singel, dubbel och mixed.

I tjejsingeln blev det en ren Halmstadfinal där Rebecka mötte Agnes. I dubbeln likaså då Rebecka och Elin mötte Agnes och Nina, och även i mixed då Victor och Rebecka mötte Viggo och Agnes.

Dessutom gör Oliver en jättebra turnering och tar sig till final i singel och semi i dubbel i par med Adam. Även Viggo spelar superbra och tar sig till semifinal efter fantastiska kämpartakter.

Halmstaddominans i U15 alltså =D.

Vi hade även Signe och Amilia som testade på en nationell tävling för första gången och fick många nyttiga erfarenheter. Resultaten kommer så småningom.

U15-tjejerna plågar varandra i varje tävling och vinner varannan gång. Härligt att se att de konkurrerar, knyter näven och kämpar stenhårt på banan och sedan gratulerar och peppar varandra utanför. Värmer att se! 

Halmstaddominans i mixeddubbel - ett resultat av vårt mixedprojekt?

Seniorklasserna
Victor testade på att spela sin första seniortävling, endast 14 år gammal. Det blev inga vinster, men en nyttig erfarenhet att känna på seniortempot.

Johanna Vaxell imponerade i mixeddubbel A genom att ta sig till final i par med Axel Thunholm.

Och Filip fick ett fint kvitto på formen inför ligapremiären genom att vinna Elitklassen. I finalen fick Filip spela ut ordentligt och publiken bjöds på några fantastiska teknikdelikatesser. 

Filip bjöd på badmintongodis i helgen

Tack alla spelare, besökare och fantastiska funktuonärer för en fin tävling. Vi ses igen på Laxaträffen i december.

RESULTATEN >>

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info