Hoppa till sidans innehåll

Bästa klubb i Älmhult, igen

29 SEP 2014 18:44
För andra året i rad blev Halmstad bästa gästande klubb. I år var vi 20 spelare och 11 föräldrar som invaderade ”Kamprad-land.” Lagledar-Bosse rapporterar.
  • Skapad: 29 SEP 2014 18:44

Supporterskarans främsta uppgift var som vanligt att stötta sina adepter, glädjas i med- och motgång samt att påminna ungdomarna om att äta och dricka vatten.

Målet med denna tävlingshelg var att ha roligt, stärka sammanhållningen inom klubben samt att återigen lägga beslag på vandringspriset som bästa klubb. Alla tre målen mål uppnåddes!!

På kvällen samlades alla spelare och föräldrar på den lokala pizzerian. I det specialbokade pizzarummet tryckte vi in i alla juniorer + några stackars föräldrar som fick känna på en ljudvolym a la stökig förskola dvs där alla skall försöka överrösta varandra.

Stämningen var m.a.o på topp och syret i rummet tog slut snabbare än snabbt.

Efter middagen sprang ungdomarna tillbaks till hotellet på egen hand (som vanligt) för att göra slut på den sista överskottsenergin.

Resultat

Utöver att vi blev bästa klubb kunde vi räkna in 5 guld, 6 silver och 4 brons.

U11: För ett år sedan förutspådde jag att Agnes och Oliver skulle ta medalj och de gjorde de också. Agnes rodde hem ett guld och Oliver ett brons. Nästa år tror jag att Oliver tar hem minst 2 medaljer

U13: I denna klass fick äntligen Sara stå överst på pallen i singel. Grattis !!! Hon vann i en tre-setare mot Nelli Svensson som flyttat tillbaks till Älmhult dvs vi kan nästan säga att även silvermedaljen tillhörde Halmstad.

På killsidan visar det sig att träning ger resultat. Alla spelade riktigt bra. Den det gick bäst för var Noa som gick till singelfinal men där tog den mentala kraften slut.

Sedan tog Noa i par med Sara hem mixedklassen utan besvär.

U15: Här representerades Halmstad av Nellie, Lisa, Måns, Wiktor, Ludwig och Olivia. De två sistnämnda är egentligen U13 men valde att gå upp och spela i U15 för att få hårdare matcher.

Här fullkomligt regnade medaljerna ner på våra spelare. Guld i herrdubbel för Wiktor/Ludwig, guld i damdubbel för Lisa/Nellie där de slog Olivia i par med Sara.

Singelspelet gick Ludwig till final men mötte där August Björkler från Göteborg som var en klass bättre.

Wiktor kom till semifinal och gav denna August bra motstånd men även Wiktor fick bita i gräset.

På tjejsidan gick både Lisa och Nellie till semifinal. Lisa kom dit efter att ha vunnit mot Olivia i en hård och jämn match. Både Lisa och Nellie pressade sina motståndarna ordentligt i sina semifinaler men kunde tyvärr inkassera två hedersamma förluster.

I mixed gick Ludwig i par med Olivia till final men där tog det stopp. Inte dåligt av två U13-spelare att ta sig så långt.

C-klass: Här kämpade och slet Jimmy beundransvärt i singeln. Det räckte inte riktigt till denna gång men med några månaders ytterligare träning kommer det att synas i resultatlistorna.

B-klass: Här var reisleiter himself igång och försökte röra på gubbfläsket. Det gick bättre än i Falkenberg men det finns mycket kvar att ta ut ur kroppen. Var halvnära att gå vidare från gruppspelet så kommande helg blir det fullt ös i en hall där man kan serva riktigt hööööga servar.

A-klass: Här blev resultatet två silver, damdubbel (Julia/Amanda) och mixeddubbel (Julia i par med Simon från Lugi). Singelspelet låste sig tyvärr totalt för både Amanda som Mattias men det finns stora chanser till revansch redan nästa helg.

För alla resultat klicka på länken nedan

http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=F901BA34-3A36-4C4F-B684-4919D474F2E4


Avslutningsvis så kan jag tipsa de personer som är osäkra på vilken som är bästa vägen till Älmhult att kontakta vår egen Pizzachef. Hon kan nämligen tala om exakt hur lång tid det tar att köra Älmhult => Knäred =>Älmhult => Halmstad.


Jag vill till sist tacka alla föräldrar och spelare för en rolig helg och jag hoppas att ni hade lika trevligt som vad jag hade.

Hälsningar från en nöjd och stolt Reisleiter

Skribent: Bosse Lundqvist
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info