Hoppa till sidans innehåll

Äntligen bästa klubb i Älmhult

07 OKT 2013 16:26
Lagledare-Bosse rapporterar från IKEA-land.
  • Skapad: 07 OKT 2013 16:26

Halmstad har de sista 5 åren besökt IKEA cup i Älmhult och till slut så blev Halmstad bästa klubb! I år var lite färre spelare som åkte iväg men vi var ändå 21 spelare och drygt 20 föräldrar och syskon.

Supporterskarans främsta uppgift var som vanligt att stötta sina adepter, glädjas i med- och motgång samt att påminna ungdomarna om att äta och dricka vatten.

Målet med denna tävlingshelg var utöver att ha roligt att stärka sammanhållningen inom klubben samt att försöka lägga beslag på vandringspriset som bästa klubb vilket vi lyckades med detta år.  

På kvällen samlades alla spelare och föräldrar på den lokala pizzerian. I det specialbokade pizzarummet tryckte vi in i stort sett alla spelare + några kusiner och syskon. Stämningen var hög och ljudnivån om möjligt än högre och syret i rummet tog slut snabbare än snabbt.

Efter middagen sprang ungdomarna tillbaks till hotellet på egen hand (som vanligt) för att göra slut på den sista överskottsenergin. De yngre busade till den milda grad att några av klubbens C-klass spelare hade svårt att sova men det var ingen fara för det var helt tyst i korridorena kl 22.30.

 

Resultat

Utöver att vi blev bästa klubb kunde vi räkna in 6 guld, 5 silver och 6 brons.

 

U11: Här visade Nellie Svensson att hon är på G. Hon kom hem med ett silver med inslag av guld. Hon förlorade visserligen finalen mot Hanna Stierna från Oskarström men hon har närmat sig betydligt sedan dom möttes sist. Roligt var också att Mattis och Filip knep var sitt brons (singel resp dubbel). I denna klass kämpade Agnes, Rebecka och Oliver på ett föredömligt sätt. Om ett år så lovar jag att det är deras tur att stå på pallen och ta emot publikens hyllningar.

U13: I denna klass nådde vi störst framgångar. Två guld, 1 silver och 3 brons. Segrarna kom i dubbel där vi bl a fick se en rysare av klass när Ludvig i par med Wiktor lyckades vinna i en tre-setare med 29-27 i avgörande set. I denna klass spelade två spelare som inte tävlat tidigare på denna nivå nämligen Anton och Olle. De hade det naturligtvis tufft men den fighting spirit som de visade kommer att föra dom långt.

Jag skulle vilja påstå att det syns att samtliga våra spelare i U13 har utvecklats och det rejält de två sista månaderna. Våra spelare klättrar stadigt på rankinglistorna och jag är helt övertygad om att när vi summerar säsongen 2013/2014 finns minst 5 spelare bland de 30 bästa och minst 1 bland de 10. Det gäller bara att fortsätta att träna seriöst så kommer resultaten som ett brev på Posten.

U15: Här representerades Halmstad av Nellie, Lisa och Måns. Alla tre är förstaårs U15 och de fick det tufft. Spelet som presterades är bitvis riktigt bra men lysande spel varvas med för många enkla misstag. Med lite mer ”tempo” i fötterna på träningarna kommer resultaten dugga in.

C-klass: Här kämpade och slet Caroline och Panagiota till den milda grad att det blev två silver och ett brons. Det syns tydligt att den höjda träningsdosen ger resultat. Ytterligare ett halvårs idogt tränande så kommer den första segern.

B-klass: Här representerad Emma Stierna Halmstad för första gången. Det märktes att Emma varit sjuk (förkyld) den sista tiden i kombination med ett visst favoritskap gjorde att spelet låste sig. Det blev bättre efterhand men resan tog slut i kvartsfinalen. I dubbel gick det bättre där Emma vann i par med Moa Gustavsson från Oskarström.

A-Klass: 2008 spelade Filip och Matilda U13 och då kom Filip till kvartsfinal medan Matilda vann. I år var de helt överlägsna i A-klassen. De vann mixed tillsammans och singelklassen tog dom hem utan några problem. Dessa två spelare kommer med största sannolikhet att vara Elitklassade inom någon/några månader.

 

För alla resultat klicka på länken nedan

http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=1FBC4EBA-BA74-48C5-8EB1-E1CC7BF77652

 

Jag vill till sist tacka alla föräldrar för en rolig helg och jag hoppas att ni hade lika trevligt som vad jag hade.

 

Hälsningar från en ganska trött men nöjd Reisleiter

Skribent: Bosse Lundqvist