Hoppa till sidans innehåll

Älmhults vandringspris är hemma i Halmstad igen

04 OKT 2016 22:49
Bosse rapporterar från årets första klubbresa där hela 37 spelare och 15 föräldrar var med.
  • Uppdaterad: 06 OKT 2016 12:12

Vi trodde att förra årets deltagarrekord skulle vara svårslaget MEN vi slog det trots att ett antal spelare åkte till GOT-Elit istället för till Älmhult.

I år var vi 37 spelare och 15 föräldrar (+ några till som kom på tillfälligt besök) som besökte Sveriges möbelmekka

Föräldrarnas främsta uppgift var att försöka få ungdomarna att äta och dricka, stötta sina adepter, glädjas i med- och motgång. Vi försökte också minimera antalet timmar vid paddor och telefoner för att istället koncentrera oss på att umgås, heja och varför inte spela rundbadminton så fort som tillfälle gavs.

Målet med denna tävlingshelg var att ha roligt, stärka sammanhållningen inom klubben samt att återigen lägga beslag på vandringspriset som bästa klubb. Alla mål uppfylldes inklusive vandringspriset som vi tillfälligt lånade ut till Carlskrona förra året.

På kvällen samlades alla spelare och föräldrar på den lokala pizzerian. Nu var vi dock så många att vi var tvungna att äta i flera omgångar. I det specialbokade pizzarummet tryckte vi in i så många juniorer det bara gick.

Ljudnivån uppnådde ganska snabbt volymen à la stökig förskola när alla försökte överrösta varandra gällande vem som skulle dricka mest cola samt vem som egentligen vann sista omgången rundbadminton. Stämningen var m.a.o på topp och syret i rummet tog slut snabbare än snabbt.

Efter middagen gick ungdomarna tillbaks till hotellet på egen hand (men några föräldrar följde med på avstånd) för att göra slut på den sista överskottsenergin.

Resultat
Vi kunde efter tävlingen räkna in 6 guld, 4 silver och 5 brons.

U11: Här kämpade Hugo förtjänst fullt men lyckades inte denna gång ta sig vidare från poolen.

U13: I denna klass hade vi flest deltagare (17 spelare!!!). De allra flesta är första års U13 och alla kämpade och slet. Det märks att träningen börjar ge resultat för tekniken börjar sitta där och många gjorde riktigt bra ifrån i sig. På tjejsidan gick tre av fyra vidare från poolen och Agnes var ytterst nära att ta sig till semifinal. I dubbel gick det bättre för tjejerna och här blev det 1 silver och ett brons.

På killsidan var det tufft de våra eftersom i stort sett alla är första års spelare. Trots detta gick 5 av 13 vidare från poolspelet. Många spelade förvångsvärt moget och taktiskt riktigt utan att några coacher gick in och sa vad som skulle göra.

I herr- och mixed dubbel vanns bara 2 matcher av våra 7 par men samtliga spelade jämnt med sina motståndare..

U15: Här visade Halmstad återigen att årgången 2002 och 2003 håller mycket hög klass. Vinster av Noa i singel och mixed tillsammans med Sara samt silver i singel för Sara.

Noa och Mattis var de enda som tog set av slutsegrarna i herrdubbel. Tyvärr var det redan i kvartsfinalen de möttes.

Även övriga spelare i U15 gjorde bra ifrån sig även om inte alla gick vidare från poolspelet, Det skall påpekas att Ludwig Holm spelade i A-klass istället för U15 samt att ett antal spelade GOT-Elit i Göteborg.

U-17: Här representerades Halmstad av Sofie C som kom på bronsplats i singel men finalplatsen var inte långt borta (förlust i 3 set)

C-klass: Här ställde två vuxenmotionsspelare upp (Mats och Per). Dom kämpade och slet precis som dom gör på träning och låt dom tävla några fler gånger så kommer segrarna att rasa in. Speciellt i dubbel syntes det att dom måste ha en tränare av världsklass =D.

B-klass: Här fick Lisa/Ebba ett silver i dubbel och Viktor H ett brons i singel. Det förlorades tyvärr lite många tre-sets matcher och våra spelare lyckades inte knyta igen säcken när dom fick chansen.

A-klass: Här gjorde Olle och Julia i stort sett rent hus. Olle vann alla kategorier och Julia 2 av 3. Tyvärr tröt orken i damdubbel finalen som förlorades i en 3-sets match.

För alla resultat klicka på länken nedan

http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=4FBB279B-CA21-47B1-AE8F-B4695AE1F8B3

Jag vill till sist tacka alla föräldrar och spelare för en rolig helg och jag hoppas att ni hade lika trevligt som vad jag hade.

Hälsningar från en nöjd och stolt Reisleiter

/Bosse Lundqvist

 

 

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info