Hoppa till sidans innehåll

Wilson Junior Tour avslutning

05 MAJ 2013 20:42
I helgen spelade säsongens sista WJT i Varberg. Halmstad hade denna gången 10 spelare på plats.
  • Skapad: 05 MAJ 2013 20:42

Resultat från U17

Singel
Filip och Matilda går till semifinal.
Jakob åker ut i kvarten.

Dubbel
Matilda och Sofia förlorar i kvartsfinalen.

Mixdubbel
Jakob spelar med Alma Lindell från Älmhult. Paret blir 3:a
Filip spelar med Caroline Gate från Uppsala. De åker ut i kvarten i en tre setare.

Summering av U17 säsongen
Halmstad har varit framme i semifinaler och finaler i samtliga WJT. Alla fyra spelare har spelat semifinaler vilket tyder på en bra bredd. Nästa säsong är det bara Sofia som tränar i Halmstad. Matilda går på badminton gymnasiet i Malmö där även Filip och Jakob ska börja. Tack till er fyra för en rolig och framgångsrik säsong. Vi har varit runt lite överallt i Sverige från Sundsvall i norr till Malmö i söder.

Niclas

Resultat från U13.

Denna gången var det inte bara Colin som fick chansen att spela mot de bästa utan även Lisa Lundquist och Nellie Kleman fick spela i huvudturneringen. Lisa spelar två hårda tre setare men förlorar och mot sverige trean Emma Stierna från Oskarström blev det förlust i två raka. Nellie möter också tufft motstånd men tar en seger i poolen Samtidigt spelades en nivå 2 tävling för de som denna gången låg utanför topp 22 på Sverige rankingen. Här deltog Ludwig Holm, Wiktor Jönsson och Måns Lindroos. I dubbel och mixed spelade alla nivåer tillsammans så motståndet kunde bli det bäst tänkbara. Ludwig går till slutspel men förlorar efter en enligt Ludwig bra insats i första matchen. Wiktor och Lisa vinner sin första mixed men förlorar sedan mot några av Sveriges bästa spelare.

Colin skulle än en gång denna säsong bevisa att han är nr 1 i singel och han gjorde ingen besviken. För fjärde gången denna säsongen stod Johan Azelius från Tellus för finalmotståndet och denna gången var det nära att Johan hade stått som segrare men i tredje set lyckades Colin höja tempot lite och vinner den mest välspelade finalen för året. I dubbeln går Colin och Calle från Uppsala till semi men förlorar med 2-1 i set.

En bra helg är nu slut och kan bara hoppas att alla duktiga spelare tyckte det var roligt att de fick chansen att mäta sina krafter mot riktigt bra motstånd och att dom nu med ny energi tränar på under sommaren för att till hösten återigen få chansen till WJT touren och energi borde dom ha efter tårtkalaset det bjöds på innan hemfärd.

Summerar man U13 säsongen har det bara varit Colin som spelat på WJT touren. Colin har vunnit 4 av 7 tävlingar i singel och 1 andra plats. 1 vinst och 2 andra platser i dubbel och 1 andra plats i mixed och har i alla tre kategorierna alltid tagit sig till minst kvartsfinal.

Johan

Skribent: Johan Olofsson

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info