Hoppa till sidans innehåll

Silver och brons i svenska cupen samt brons i Kristianstad Cup

27 APR 2016 17:25
I helgen avgjordes Svenska Cupen i Uppsala där två killar och två tjejer från varje distrikt tävlar årsvis. 14 halmstadspelare representerade Halland och tillsammans med en mängd supportrar åkte de upp till Uppsala i fredags. Samtidigt spelades Kristianstad Cup där också våra ungdomsspelare var representerade.
  • Skapad: 27 APR 2016 17:25

Pär rapporterar från Uppsala och Svenska Cupen:

"Våra spelare kämpade på bra hela helgen och när resultaten summerades på söndagen kunde vi räkna in ett silver och ett brons till Halland. Båda medaljerna kom i dubbel.

Debutanterna Oliver Tellander och Leo Fager lyckades ta sig ända till semifinal i HD05 efter en gastkramande kvartsfinal som vanns med 26-24 i skiljeset.

I semifinalen hängde killarna med bra framförallt i första set som till slut förlorades med 21-19. I andra set rann siffrorna iväg, men ett brons i konkurrens med Sveriges bästa spelare är riktigt starkt jobbat!

 Halmstads andra medalj tog Sara Stein och Olivia Johnsson som för tredje året i rad tog medalj i damdubbel. Efter tidigare guld och brons blev det i år ett silver. Tjejerna tog sig relativt lätt till final där de inledde riktigt bra, men efter ledning 15-10 i första set höjde sig motståndarna och våra tjejer tappade ett jämnt första set efter ett flertal långa bolldueller.

I andra set var motståndarna för bra och siffrorna skrevs till 21-10. Ändå starkt gjort av våra tjejer som alltid håller en hög och stabil nivå.

Förutom ovan nämnda prestationer tog sig Noa Tellander, Hanna Stierna och Agnes Johnsson till kvartsfinal i singel. Stort grattis till riktigt bra prestationer.

Bra jobbat alla spelare och tack alla för en helg fylld av gott humör och härlig stämning!"

Brons även i Kristianstad
Men det var inte bara i Uppsala som klubben var iväg och spelade. Även i Kristianstad Cup var klubben representerade i form av Alva, Thea och Elin. 

Bäst gick det för Alva som kom på tredjeplats i både dubbel och singel, men även Thea och Elin kämpade bra och visade att de gått framåt mycket under den senaste säsongen.

alva
Alva blev dubbel trea i helgen.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: