Hoppa till sidans innehåll

Riksklass 3-4 december

06 DEC 2011 13:44
Våra ungdomar gjorde mycket bra ifrån sig i Stockholm med omnejd under helgens Riksklass (WJT) för U13, U15 och U17...
  • Skapad: 06 DEC 2011 13:44

U13 Täby

Colin och Zakaris gick vidare som pool tvåor i singel.

Colins första slutspels match var mot den andra seedade Carl Harrbacka från

Skogås. Colin spelar en mycket bra match som förloras med 21-15, 21-17.

Även Zakaris möter en seedad spelare, Jonathan Magnusson från Mörrum.

Zacke förlorar med 21-11, 21-13.   Enligt Jonas en av Zakarias bästa matcher.

I dubbeln möter de två duktiga finnar som är lite för bra för våra killar.

 

U15 Kista

Jakob går vidare som pool tvåa och i slutspelet möter han en kille från Wätterstad. Matchen vinner han tämligen enkelt. I åttondelen väntar Rickard Kuhl från Täby. Första set vinns med 21- 13.  Jakob spelar mycket bra och styr spelet på ett föredömligt sätt. I andra set tappar han lite av initiativet och Rickard vinner med 21-14. Tredje set är mycket jämt då spelarna följs åt till 15-15 där Rickard gör ett ryck och vinner fem raka bollar. Jakob kommer inte ifatt, han förlorar med 21-18. Jakob spelar en bra match rakt igenom, han kunde kanske varit lite kallare i slutet av det tredje setet. I dubbel når Jakob kvartsfinal.  Där väntar det första seedade paret som är ett snäpp bättre än Jakob och hans partner.

 

U17 Enskede

Matilda vinner poolen och möter den andra seedade Rebecca Kuhl från Täby i slutspelet. Matilda överraskar alla och vinner första set med 21-14. Matilda fortsätter att spela bra och leder med 20-17 i andra set. Kanske börjar Matilda tänka för mycket på vinst så helt plötslig har Rebecca vunnit med 22-20.  Set nr tre vinns av Rebecca med 21-14. Matilda visar att hon har chans på alla i sverige eliten. Nu hoppas vi att hon tar vara på chansen nästa gång. I dubbel och mixed åker Matilda ut i första omgången, som vanligt spelar hon med Filip. I singelspelet vinner Filip en match i poolen och förlorar mot Tom Andersson från Aura.

 

För första gången i år är även Felix med på WJT och det kunde inte gått så mycket bättre.  Vinst i singel och dubbel och en andra plats i mixed dubbel. Felix når final i singel utan att varit hotad i någon match. I finalen väntar Emil Welinder från Askim som slagit ut Daniel Ojaäär från Täby i semifinalen. Första set blir mycket jämt men Felix är starkare i slutet och vinner med 21-19. I set nr två är Felix den klart bättre spelaren och han vinner med 21-13. Felix har utvecklats mycket det senaste halvåret i en ny träningsmiljö på badminton gymnasiet i Malmö.  Hans internationella tävlande har gjort honom till en mycket bra spelare. Felix vågar nu använda de slag som vi har tränat på även i match. Dubbel spelas tillsammans med Emil.

Finalen går direkt efter singel finalen så grabbarna är inte direkt super tända vilket visar sig i spelet, man förlorar första set med 21-15. I set nr två visar de vilka som är bäst och vinner med 21-5, även set nr tre vinner de med 21-12. Bra av Felix och Emil att lyckas hitta till att baka till sitt rätta spel med tanke på att detta var killarnas sjätte match på söndagen.

 

På plats i Stockholm Niclas och Ronny

Skribent: Tarja Mantere