Hoppa till sidans innehåll

Meget sjovt i Ikast

07 MAR 2016 01:02
Det det blev om möjligt en ännu större succé än förra året när en rekordstor trupp från Halmstad Badmintonklubb begav sig till Ikast i Danmark i helgen.
  • Skapad: 07 MAR 2016 01:02

 

I fredags förmiddag packade 26 ungdomar, åtta föräldrar och tre ledare in sig i fyra minibussar och en personbil för att fara de 50 milen till Jylland och spela ISU-Cup.
Cirka sex timmar senare landade man på två ytterst bekväma skolsalsgolv i Ikast.
 
Tävlingen ISU-Cup är stor, även med danska mått mätt. Cirka 600 ungdomar tävlar under två dagar i fler hallar än man kan räkna och varje ungdomsklass är uppdelad i minst fyra klasser. Många matcher blire alltså.
 
Nyttiga erfarenheter
För många var detta den första internationella tävlingen och för några den allra första större tävlingen efter distriktstävlingarna. Inte så lätta matcher alltså, men desto mer lärorikt.
Gustav, Rebecka C, Thea, Elin, Nina, Jonathan, Viktor, Linus och Kajsa kämpade på fantastiskt under lördagen och gjorde riktigt fina matcher, även om det inte räckte fram till söndagens finaler.
 
Många vinnare!
Men klubben kunde ändå kassera hem inte mindre än 7 segrar, vilket är smått fantastiskt.
 
  • Leo och Oliver vann pojkdubbel U11 C. Mycket starkt att vinna med så lite träning tillsammans.
  • I U11 pojksingel C singel såg vi en ren Halmstadfinal. Oliver besegrade Viggo och visade prov på mycket bra spel. Stort beröm till Viggo som överraskade och tog sig hela vägen till final.
  • U13 pojkar B dominerades helt av Mattis som vann både singel och dubbel i par med en ny tysk partner. Mattis spelade mycket klokt och inspirerat hela helgen.
  • U13-tjejerna var också på krigsstigen. Både Alva i singel såväl som Rebecka S och Agnes i dubbel föll visserligen i finalerna mot duktiga danskor men alla tre visade prov på att de gått framåt mycket på sistone.’
  • Olle och Carl var framme i final i U15 pojkdubbel C där de visserligen fick stryk, men det var imponerande att ta sig till final i så tufft motstånd.
  • I pojksingel U15 A möttes Ludde och Wiktor i finalen. Det blev en tillknäppt final då de två träningskompisarna känner varandra väl. Till sist stod Wiktor som vinnare efter en tuff tresetare.
  • Olivia gick fram som en ångvält i U15 flickor A. Efter mycket moget spel i finalen kunde hon vinna mot en duktig tjej från Färöarna. I par med Sara vann hon dessutom dubbeln och de visade återigen vilket svårslaget dubbelpar de är.
  • I U17/U19 A fick vi en dubbelvinnare i Lisa som vann tillsammans med en ny partner från Danmark och de spelade riktigt bra dubbel.
  • Även Viktor H visade framfötterna i dubbel och gick till final tillsammans med en partner från Danmark. Mycket bra då de aldrig tidigare spelat ihop.
Det som framförallt gladde under helgen var den kämpaanda och fina kompisattityd som alla visade prov på. Vi har helt enkelt inte bara ett gäng duktiga badmintonspelare på tillväxt utan också mycket trevliga och omtänksamma ungdomar.
 
Stort tack till Kalle för ett fantasktisk resa och till Julia och Olle för entusiasmerande coachning. Även ett bautatack till alla fantastiska föräldrar som var oersättlig hjälp denna helg.
 
Åsså helgens dumstrut:
En coach som vi låter vara namnlös (men vi kan kalla honom Thomas, för han heter så), springer som en skottspole mellan matcherna i Sunds under lördagen. Efter att ha coachat i hallen bredvid hinner hann precis se sista bollen i Mattis dubbelmatch. Mattis slår in bollen och ger high-five till sin tyske partner. Coachen springer fram, gratulerar, tar en segerbild och grattar den tyske partnern.
 
Varpå Mattis säger: “Thomas, det var bara första set.”
 
Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info