Hoppa till sidans innehåll

Lisa vann i Ostkakan

15 JAN 2017 18:14
Det är en minst sagt hektisk tävlingshelg för klubben där vi har spelare i fyra olika tävlingar runtom i Sverige. Först ut är gänget som varit i Västervik och spelat i tävlingen med det fantastiska namnet Ostkakan. Janis rapporterar.
  • Uppdaterad: 15 JAN 2017 18:43

Wiktor Jönsson spelade bra badminton  i klass A . I singelspelet lyckades han inte gå vidare från en tuff trepool men det gick det bättre i dubbel . Ihop med Viktor Hammer så kom de tvåa efter mycket bra spel. 

Viktor Hammer gick vidare från grupp spelet där sprang han på Filip Hukkila. Man kunde inte se någon morgontrötthet hos Viktor där! I en väldigt rafflande tresetare fick han tyvärr stryk. Men han går med huvudet högt efter sin prestation. Bl a var det en boll som gick över nät 19 gånger i en av många långa dueller. 

Johanna Vaxell gick vidare till kvarten men fick också där stryk i en tresetare . Spelet var stundtals väldigt varierande på positivt sätt. Attackbadmintonen sattes in i rätt läge  Men tyvärr denna gången så hade motståndaren en högre växel att sätta in som Johanna inte hade någon svar på. Men detta lovade gott inför framtiden. I Dubbel med Nellie gick de vidare till andra omgången . Där fick de stryk i två raka. Spelet tillsammans gick stundtals riktigt bra men man kan inte bara vara duktig i publikbollarna . Stilpoäng ger inga vunna matcher. 

Sofie Cederfjord spelade i C-klassen och vann poolspelet men åkte där ut i kvarten. Såg tyvärr inte matcherna men hon fick blodad tand av att spela mer på denna nivå. I Dubbel ihop med Lisa kom de tvåa i B-klassen . Bra spel ända till finalen men där så kom de aldrig in i matchen. 

Nellie Kleman gjorde vad som förväntades fram till kvarten. Där mötte hon Emelie Hansson från Älmhult.  Normalt en svår match för Nellie mrn hon spelade inspirerat, tände till och vann i en tre setare med 22-20 i avgörande. I semifinalen mötte hon vinnaren Julia Lindenfalk i klass A . Där tvingade hon fram en tresetare  med 21-16 i avgörande . Bra gjort med tanke på att Julia spelade elit förra året.

Bästa till sist: Lisa Lundkvist vann hela klass B i singel . Hon höll ihop spelet väldigt bra . Har innan visat  att hon har kunnandet för detta men nu så presterade hela vägen. Mycket bra gjort !

För undertecknad så har det en rolig helg med underbara ungdomar.

Resultaten >>
PS! För er som undrar: Självklart blev det ostkaka både på lör o sön ! 😊

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info