Hoppa till sidans innehåll

Lag SM U15 2016

28 JAN 2016 11:25
Halmstad BMK skickade ett ungt gäng till Lag-SM för U15 i Västra Frölunda denna helgen. Efter många jämna matcher slutade vi till slut på en nionde plats. Lagledare Olle och Julia informerar om helgen.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2016 11:35

Klockan halv sju i lördags åkte minibussen från Söndrumshallen mot Göteborg för att spela första matchen mot Askim. Med i bussen hade vi Johanna Vaxell, Wiktor Jönsson, Sara Stein, Olivia Johnsson, Noa Tellander, Mattis Kasemo som direkt från Thailand fick hoppa in efter att Ludwig Holm tyvärr blivit skadad. Julia Jansson och Olle Ingemarsson följde med som ledare.

I gruppen skulle vi möta Askim och Kista.

Första matchen mot Askim skulle visa sig bli väldigt jämn. Killarna gjorde mycket bra ifrån sig då de vann Herrsingel(Wiktor) och herrdubbel(Noa och Mattis) men tyvärr blev Askims tjejer för starka och mixeden blev avgörande.

Nästa match var mot Kista och trots att matchen slutade 0-5 så imponerade tjejerna här. Olivia fick i damsingeln möta den ett år äldre sverigeettan och stod upp bra framför allt i första set. Johanna och Sara fick även dem till ett väldigt fint spel och började röra sig bra tillsammans.

Vi var färdigspelade tidigt på dagen och drog till hotellet direkt. Vi tog vara på hela lördagen genom att sitta och diskutera kring badminton i flera timmar. Vi pratade mycket om vikten av målsättningar och att förflytta vårt fokus från resultat till prestation och utveckling. Om vi istället koncentrerar oss på att försöka utvecklas så kommer resultaten automatiskt. Vi satt även och kollade badminton på TV:n och diskuterade kring taktik och vikten av att ha en plan inför varje match.

På söndagen var det dags för placeringsmatcher. Vårt mål var att försöka ha våran koncentration på att spela så bra vi kunde i varje bollduell utan att bry oss om resultatet. Resultatet kan vi ju trots allt bara förändra genom att spela bra.

Första matchen skulle spelas mot Trollhättan och trots att tjejerna stod för stabila insatser så fick vi återigen se oss besegrade med 2-3.

Sista matchen spelades mot Lugi och återigen var det tjejerna som fick vara ankare i laget. Olivia gick in och dominerade sin singel. Sara och Johanna visade styrka när de vann en tuff tresetare och till slut vände Olivia tillsammans Noa på vår negativa mixedtrend och lyckades vinna den avgörande matchen. Helgens första seger var ett faktum, 3-2!

Det blev en mycket lärorik helg och trots många förluster så fick vi spela flera jämna och roliga lagmatcher. Det är värt att notera att vi nästa år nästan kommer att kunna ha samma lag som då har ett års mer utveckling bakom sig. Nu är det bara att träna hårdare inför kommande tävlingar!

 

Bilder finns till höger på hemsidan, vill ni se ytterilgare har vi en Instagramsida Halmstadbmk

Skribent: Julia Jansson