Hoppa till sidans innehåll

Kristianstad Cup

07 MAJ 2015 12:05
Henrik rapporterar från helgen i Kristianstad den 25 till 26 april.
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2015 12:10

Även i år blev det en lyckad och trevlig klubbresa även om vi fick vi lite bortfall på tjejer då Girls in Sport lägret gick av stapeln hemma i hallen. Så vi var inte så många.


Truppen bestod av Wiktor och Hugo Jönsson, Agnes Johnsson, Oliver och Noa Tellander, och Jimmy Tay.Som vanligt så gör vi från klubben alltid bra ifrån oss.

Hugo Jönsson, som deltog i Christianstad Cup för första gången mötte på bra motstånd i HSU9 klassen. Spelade nästan alla matcher i set om tre, och slutade på delad tredje plats tillsammans med Nino Wahlbeck från Oskarström.Till hösten blir de U11 spel för Hugo.


I klass HSU11 finner vi Oliver Tellander som spelade strålande badminton hela helgen och som nådde kvartsfinal där han föll i en tre sättare mot Filip Svensson.

Revanschen kom då Oliver i samspel med Filip Svensson gick och vann i klassen HDU11 där man besegrade  Yunshan Luo och Lucas Nilsson från Lugi, en match som gick i tre set.

I klassen DSU11 finner vi Agnes Johnsson som även fick spela mycket badminton denna helg tyvärr endast i singel. Där hon genom bra spel nådde semifinal plats men förlorade mot Amanda Magnusson från Aura med  21-12/ 21-18.


I klassen HSU13 finner vi Noa Tellander som till hösten kommer att spela i U15.Men här spelar han lekfullt och säkert. Ett spel som tar till toppen där i finalen vinner mot Herman Svensson från Hoby med 21-15/ 21-15.Tillsammans med Nellie Svensson från Älmhult (ex. Halmstad) gjorde man en kort sorti i MDC. Men vi önskar Noa lycka till som U15 spelare.

I HSU15 hade vi för dagen ingen spelare, däremot spelade Wiktor Jönsson tillsammans med dubbel partner Jonathan Torrealba från Wätterstad i HDU15.Där man hade en ganska enkel marsch till segern. Men i finalen fick man fajtas lite för att ta hem segerna mot Axel Blomberg och Filip Tornemo från Wätterstad/ Fåken.Efter att ha slarvat bort först setet lyckade man ta hem de två följande seten, 10-21/ 21-18/ 21-19 blev slutresultatet.

Wiktor har under vid flera tillfällen under våren spelat i klassen HSU17 med gott resultat. Så även denna helgen. Där han lyckades att ta sig till kvartsfinal där han kom segrande ur med en förlustsiffrorna 22-20/ 21-18 mot Melker Georgson från Malmö så sedermera vann denna klassen.

I klassen HSC finner vi Jimmy Tay som både deltog i HS och HD. Som även han tog sig genom bra spel ända till toppen i HS där han i finalen vinner över Avinash Goud från Carlskrona badminton i tre set. Jimmy lyckades även tillsammans med Sebastian Luu från Christianstad ta en brons peng i HDC.

Arrangören tog hem bucklan som bästa klubb, den buckla som Halmstad vann 2012.Så nästa år hoppas vi få komma tillbaka med en än större trupp så att vi kan ta hem bucklan igen.


Ett stort GRATTIS till bra spel och all medaljer.

Skribent: Henrik Jönsson

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info