Hoppa till sidans innehåll

IKEA Cup-bucklan stannar i Halmstad

30 SEP 2019 10:45
Ett litet nätt sällskap på 81 personer från Halmstad Badminton intog i helgen Älmhult för att spela IKEA Cup. Och det blev en fantastiskt rolig klubbresa men många skratt, spännande matcher och en hel del framgångar.
  • Uppdaterad: 30 SEP 2019 11:06

Det viktigaste först: Vilken njutning det är för oss två ledare att se alla ungdomar ta hand om varandra, peppa, coacha, träffa nya kompisar inom och utanför klubben, göra framsteg på badmintonbanan (och även leva lite rövare på hotellet).

Alla representerar klubben på allra bästa sätt, på och utanför banan. Hatten av. Fortsätt så!

Men vi var ju faktiskt där för att tävla, och ur tävlingssynpunkt kan man konstatera att vi kniper 19 pallplatser och 5 klassegrar. Inte dåligt minsann.

Med 51 spelare på plats är det svårt att nämna alla fina prestationer. Men här kommer några höjdpunkter:

Mette vinner flicksingel U11 och visar prov på ett fantastikt klipp i slagen. Nu ska vi hem och öva på drop. =)

Mette på pallen.

Melker kommer trea i pojksingel U11 och visar att han tagit ett stort steg framåt och nu börjat spela både smart och tekniskt.

Melker in action.

U13-spelarna Esma, Wilda, Leon och Dina gör sin första klass-3 tävling. Tufft såklart men stora steg framåt och blodad tand för framtiden.

U15-gänget dominerar stort på killsidan. I singel vinner Oliver över Leon i finalen. Viggo är i semi, Elias och Emil i kvarten. Men även Linus, Elias. Neo och David visar prov på stora framsteg, framförallt i dubbel.

Hyfsad utdelning i U15. 


I dubbelfinalen är tre av fyra spelare från Halmstad. Vinner gör Leon i par med Simon från Göteborg som slår Viggo och Elias.

Emma tar sig till kvartsfinal i flicksingel U15 och hittar en ny dimension i sitt rörelsemönster. 

I U17 spelar Hugo, Ludde och Jonte bra och Jonte tar sig hela vägen till semifinal. Dessutom en finalplats för Adam och Oliver i dubbeln och tredjeplats för Ludde och Phuc.

Många av ungdomarna valde att spela B-klass i helgen och i den rekordstora Herrsingel-B-klassen blev det också tufft motstånd. Som bäst en kvartsfinal för Victor som spelade riktigt bra.

På tjejsidan var det många som imponerade. Lisa kommer tvåa och Rebecka och Agnes trea efter mycket bra spel. Kul att de unga tjejerna tar för sig i seniorklasserna

Helgens kanske starkaste formbesked kom dock i den högsta klassen där både Johanna och Olivia/Ludde imponerade stort genom att vinna Damsingel A och Mixeddubbel A.

Johanna spelade upp sig genom turneringen och var i finalen i stort sett felfri - spelade i högt tempo och vann komfortabelt.


Lika felfria var Olivia och Ludde i mixed där de spelade oerhört tempostark mixed med få missar. Förmodligen deras bästa mixedinsats hittills.

Summa summarum: en mycket lyckad resa till Älmhult. Tack alla fina föräldrar som ställer upp och skjutsar och peppar. Ovärderligt! Hoppas ni hade lika kul som vi.

Tack även till Älmhult BMK, starkt jobbat med jättestor tävling!

/Thomas och Jimmy

RESULTATEN >>

P.S. Jo, just det. Bästa-klubb-bucklan stannar alltså i Halmstad. Vi fick 120 poäng i klubbtävlingen. Tvåan låg på 60.

Instagrambilder från helgen.

View this post on Instagram

Vi är igång. #klubbresa #förviärhbmk

A post shared by Halmstad Badmintonklubb (@halmstadbmk) on

View this post on Instagram

Klubbresa, part 2. #hejahalmstad

A post shared by Halmstad Badmintonklubb (@halmstadbmk) on

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info