Hoppa till sidans innehåll

Gothenburg Open

18 MAJ 2013 13:18
Flertalet av våra duktiga ungdomsspelare avslutade säsongen med deltagande i Sveriges kanske tuffaste ungdomstävling Gothenburg Open i Göteborg 10-12 maj. Efter hårt kämpande i tre dagar fick vi med oss sex gruppavancemang och två bronsmedaljer hem. Flera av spelarna stötte till slut på danskt motstånd, vilket gav värdefull erfarenhet för framtiden, men som i de flesta fall visade sig något för tufft.
  • Skapad: 18 MAJ 2013 13:18

Trots ovana med knepiga, långtflygande bollar så avancerade Ludwig, Noa, Sara och Olivia från sina grupper i U11 efter riktigt bra spel. Ludwig, Sara och Olivia fick i sina åttondelsfinaler möta tufft danskt motstånd medan Noa ställdes mot en av Sveriges bästa i åldersklassen. Samtliga förlorar tyvärr, men presterar bra badminton och de kände nog alla att de inte är långt efter de bästa i klassen. I dubbel avancerar Ludwig tillsammans med Gustav Björkler från Göteborg fram till semifinal där man får ge sig mot de slutliga segrarna. En bronsmedalj i tuff konkurrens är riktigt bra gjort.  Bra spel presterade även Mattis och Olivia i mixed där de hade två setbollar mot ett danskt par, men till slut fick de tyvärr ge sig.

 

I U13 ställde Nellie, Lisa, Måns och Colin upp. Lisa och Colin gick vidare till slutspelet, men även Nellie och Måns gjorde bra insatser i gruppen mot tufft motstånd och var enstaka bollar från setvinster mot högre rankade spelare.  Lisa stötte i åttondelsfinalen på övermäktigt danskt motstånd, medan Colin besegrade både en brittisk och en dansk spelare på vägen fram till semifinal. Där fick han till slut ge sig mot den dansk som till slut vann tävlingen. Ett starkt brons till Colin som var enda svensk i semifinal och bara en av två svenskar i kvartsfinal. I dubbeln spelar Lisa och Nellie en bra dubbel mot tufft motstånd och är nära att ta set, men tyvärr har vi inte riktigt marginalerna med oss i de jämna seten denna helg.

 

I U15 hoppar Mathias in som reserv och kämpar på bra mot tufft motstånd utan att räcka till avancemang. I U17 kämpar likaså Caroline på bra men två förluster och en WO-seger gav inget slutspel denna gång.

 

För en del av spelarna avslutades helgen och säsongen med ett besök på Liseberg och de flesta är redan i gång med försäsongsträningen inför nästa säsong.

 

Pär Johnsson

Skribent: Johan Olofsson

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info