Hoppa till sidans innehåll

Fortsatt serieledning

17 MAR 2013 21:05
I helgen spelades seriesammandrag nummer 5 (av 6) i Malmö. Vi kunde för andra seriesammandraget i rad ställa upp med bästa lag. Motståndarna som väntade under helgen var de två lag som låg närmast bakom oss i serietabellen. Vår klara ambition med helgen var att försprånget till framförallt LUGI 2 skulle vara intakt när vi åkte ifrån Malmö.
  • Skapad: 17 MAR 2013 21:05

Match 1 mot LUGI 2, oavgjort 4-4

Laguppställningen på denna match fokuserade på att vi inte skulle förlora lagmatchen som sådan.

Felix och Patric började lika bra som vi hoppats d.v.s med en klar vinst. Vi hade även förhoppningar på att tjejerna (Sofia och Matilda) skulle rå på systrarna Häggman. Tyvärr blev det förlust i en tre-setare, även denna gång, efter ett mycket ojämnt spel. Toppinsatser varvades med slarv och stillastående spel. I HD 2 gick det inte heller vägen utan LUGI vann i två raka set. Underläge med 2-1 efter dubblarna var inte det vi hade högst upp på önskelistan.

I singelspelet började Patric mot Simon Widen i HS2. Det var en spännande match med många långa och välspelade dueller. Patric vann första set med 22-20 men fick slita kopiöst mycket eftersom hans lyft ibland var lite för flacka och för korta vilket gjorde att Simon kunde kontra slå. Simon måste spelat en av sina bättre matcher i sin karriär och vann till slut matchen med 2-1 i set. Underläge med 3-1 och nu krävdes det att övriga singlar skulle gå enligt plan annars så skulle det bli en tung start på dagen. Nu gjorde inte Felix, Matilda och Filip oss besvikna utan vann sina matcher utan några problem och vips så var vi i ledningen med 4-3 inför mixen. Tyvärr förlorade vi mixen i två raka set. Här spelade Jakob och Sofia lite för mycket diagonala bollar vilket ökade felprocenten påtagligt.

Vi lyckades dock med målsättningen att inte förlora lagmatchen vilket kändes mycket bra.

Match 2 mot Christianstad, vinst med 8-0

Innan vi lämnade in laguppställningen fick vi reda på att Christianstad saknade en kille vilket gjorde att de tvingades att lämna W.O i HD2. Det innebar också att vi kunde formera laget som så att Patric endast behövde spela en match.

I HD 1 vann Felix och Patric i en tre setare. Det var jämnt i de två första seten och motståndarna hade t.o.m matchboll i andra set men killarna kunde reda ut stormen. I tredje set kände vi igen grabbarna och de vann komfortabelt sista set med 21-10. I DD vann Sofia och Matilda helt enligt planerna.

I singelspelet började Jakob lite trevande i HS 3 och förlorade första set. Sedan vann Jakob de två näst följande seten men utan att ta fram sitt storspel som han visade upp under U17-SM. Övriga singlar vanns utan problem och det stod nu 7-0 inför mixen. Tyvärr så blev inte matchen så långvarig eftersom Christianstad var tvungna att bryta matchen p.g.a skada. Slutresultat blev m.a.o 8-0 till oss.

 

Helgens resultat ger oss ett utmärkt utgångsläge inför sista seriesammandraget som kommer att spelas i Helsingborg den 13 april. Vi har nu avgörandet helt i våra egna händer om vi skall lyckas gå upp i division 1 eller inte och det känns mycket bra.

Tack för i helgen killar och tjejer säger två mycket stolta lagledare.

/Bosse och Ronny

Skribent: Johan Olofsson

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info