Hoppa till sidans innehåll

Felix vinner Portuguese International

10 MAR 2019 19:22
Felix Burestedt svarade för en riktigt stark prestation i Portuguese International i Lissabon i helgen där han gick och vann hela singelturneringen, med ett par riktigt fina skalper på vägen.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2019 19:22

I semifinalen blev spelade Felix otroligt stabilt och slog ut Ditlev Jaeger Holm från Danmark (som bland annat slog ut Halmstads Rasmus Messerschmidt tidigare i turneringen).

I finalen väntade Teck Zhi Soo från Malaysia och det skulle bli en riktigt tuff batalj i tre set.

"Jag kände redan i början av matchen att spelet passade mig ganska bra och jag kom åt honom med mitt anfall," kommenterar Felix efter matchen.

"Jag hade setbollar i första set men kunde inte riktigt knyta ihop säcken. Men i andra rann det iväg ordentligt och jag kände efter ett tag att han släppte setet för att fokusera på tredje."

Spektakulära dyk
I tredje set följdes spelarna åt och vid ledning 18-17 kom avgörandet då Felix lyckades med konststycket att kasta sig två gånger på samma boll och på ett mirakulöst sätt ta sig fram till ledning 19-17. Därefter fick han två relativt enkla bollar fram till seger.

"Ja, det var jäkligt gött att få med sig den bollen," säger Felix på telefon från Lissabon. "Men det är lite sånt man måste få med sig om man ska vinna sådana här turneringer. Det är alltid någon annan som också är i bra form och ska man vinna måste man få med sig det där lilla extra. Jag är framförallt väldigt nöjd med att jag kunde behålla kylan och hålla mig till min spelplan hela matchen igenom."

Nu väntar några dagars vila innan det är dags för nästa turnering i Schweiz, och sedan ser vi fram emot att se Felix hemma i Söndrumshallen i SM-semifinalen senare i vår.

RESULTATEN >>

Se superräddningnen här.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info