Hoppa till sidans innehåll

Colin vinner silver i Polish Open Junior

21 JAN 2018 17:11
Stort grattis till Colin som spelat Polish Junior Open i helgen och visat att den fina formen från Estonian Open sitter i. En hedrande andraplats blev det trots en efterhängsen förkylning. Vi fick tag i honom för en kort kommentar efter finalen.
  • Uppdaterad: 21 JAN 2018 17:15

Efter fyra raka matcher utan setförlust går Colin, som dragits med en förkylning i några veckor, in i semifinalen mot Lukas Resch från Tyskland och vinner även denna i två set 21-19, 21-19.

I finalen mot förstaseedade Danylo Bosniuk från Ukraina, spelar Colin ett i princip felfritt första set och vinner i ett brutalt tempo. I andra byter Ukrainaren taktik och börjar spela ett säkrare spel.

Mycket löpning runt banan och en förkylning tar ut sin rätt och det blir förlust i andra och tredje set.

Berätta, hur kändes det på banan?

"Finalen var helt okej i de två första seten. Första set var riktigt bra, men jag tappade lite i andra set. Fortfarande bra spel men men inte riktigt tillräckligt. I tredje set blev jag alldeles för trött, och orkade inte plocka upp när det drog iväg i tredje set.

Men fortfarande ett riktigt bra formtecken och ett fint resultat i en stor juniortävling. Dessutom kvalade du ju in till Estonian Opens seniortävling härom veckan. Något speciellt du känner att du utvecklat på senaste tiden?

"Jo, jag känner att jag har utvecklat mitt spel lite. Jag kan nu både spela lite lugnare och ha mer tålamod i mitt spel samtidigt som jag kan växla till att spela väldigt aggresivt. Sedan finns det även små detaljer, såsom framplansspelet jag har utvecklat."

Ett fint formbesked från Colin alltså. Stort grattis.

 

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link