Hoppa till sidans innehåll

Bra Spel I U15 SM

26 FEB 2016 22:38
Wiktor Jönsson, Sara Stein och Noa Tellander och Olivia Johnsson spelade i helgen U15 SM. En kvartsfinal och många välspelade matcher blev resultatet.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:05

Vi möttes tidigt i morse av meddelandet att Ludwig Holm inte kunde följa med till Örebro. Tråkigt att comebacken efter skadan i benet fick skjutas upp ytterligare men det kommer fler tävlingar! Väl uppe i Örebro så spelade Noa och Sara mixed tillsammans. Det var mycket nerver och det blev allt för mycket defensivt spel och tyvärr kom de aldrig riktigt in i matchen. Båda skulle dock spela upp sig i de kommande singlarna.

Noas singel började lika nervöst som mixeden, direkt ett underläge med 0-9. Han kunde dock spela upp sig och fick igång fötterna bättre och bättre. Efter att ha förlorat första set kunde han sedan rädda en matchboll och vinna andra med 22-20, starkt! Tredje set blev en jämn historia tills att motståndaren gjorde ett ryck efter 11 som Noa inte kunde komma tillbaka ifrån. Kommentar från Noa: Jag måste fortsätta träna på att vara tidig på bollen och röra på fötterna.

Saras singel var jämn från första bollen. Efter att ha haft övertaget hela första set så kunde motståndaren vända på steken i slutet. Snöpligt, men Sara visade att hon är en kämpe när hon tog andra set med 24-22. I tredje set hämtade Sara upp 11-17 till 17-17 men sedan kunde motståndaren vinna med 21-18. En mycket välspelad match där Sara stundtals kunde styra spelet alldeles utmärkt, ett mycket lovande spel om det kan bli mer konsekvent. Kommentar från Sara: Jag är väldigt nöjd med hur jag lyckades följa taktiken inför matchen.

Sist ut bland singlarna var Wiktor som fick hoppa över första rundan i kvalet. Wiktor visade upp ett mycket moget spel där han lyckades värdera lägena väldigt bra och tog stabilt hem första set. I andra set klarade Wiktor inte driva upp tempot lika bra och motståndaren började läsa hans slag men han kunde till slut ta hem det med 21-19 vilket gav en plats i huvudtävlingen som belöning. Kommentar från Wiktor: Jag var taggad idag!

Vill ni följa spelarna så har de under helgen fått ta över HalmstadBMK på instagram!

 

SM Dag 2

Idag skulle Olivia och Wiktor spela Singel, dubbel och mixed. Sara spelade dubbel med Olivia och Wiktor och Olivia spelade mixeden tillsammans.

Tyvärr hade vi det fortsatt tufft med tresetare. Olivia och Wiktor gick ut och började bra i mixed och tog hem första set men tappade sedan initiativet och förlorade med 1-2.  

Sedan var det Wiktors tur att spela singel. Han började bra och tog med sitt fina spel från gårdagen men vid 19-17 i första vände spelet och siffrorna skrevs till 19-21, 14-21.

Nästa på tur var Olivia som skulle möta tredjeseedade som förra veckan representerade Sverige i U15-EM. Olivia lyckades ta initiativet i första set och styra spelet med god variation från bakplan och tog första set med 24-22. I andra och tredje set kunde motståndaren istället ta tag i taktpinnen och spelet blev lite för passivt för att ta hem slutsegern. Trots förlust ett stort kliv framåt för Olivia!

Sara och Olivia spelade sedan dubbel mot två unga duktiga täbytjejer. Det började mycket bra men det blev även här lite för passivt och motståndarna fick styra och ställa lite för mycket. Efter 2 jämna set hade tyvärr Täby 0-2 i set och SM var över för både Sara och Olivia, då båda är förstaårs så får de en ny chans nästa år.

Sist ut var Herrdubbeln där Wiktor spelade ihop med Rasmus Janmyr från Lugi. Efter en trevande start i första set så kunde killarna lyfta sig och vinna i treset, skönt efter 4 stycken tresetsförluster innan för Halmstad. Vidare till 8-del där de fick möta 2 duktiga U13 killar från Stockholm, Wiktor och Janmyr gick in med lite underskattning och fick se sig besegrade i första set. Även i denna match visade de dock att de kunde ändra matchbilden mellan seten och började bli lite mer aggressiva och styra spelet. Vinst med 2-1 i set oc