Hoppa till sidans innehåll

Andralaget promenerade hem en stark tredjeplats i division 2

08 APR 2018 10:01
Det blev full pott i det avslutande sammandraget i div 2 hemma i Söndrumshallen i helgen. Det innebär att Halmstad Badmintons andralag (även kända som "popgruppen") slutar på en tredjeplats i division 2. Olle rapporterar:
  • Uppdaterad: 08 APR 2018 10:14

Inför denna säsongen skedde ett generationsskifte i andralaget som fylldes på med spelare ifrån vårat lag i division 3. En tuff uppgift på förhand men laget har visat genom säsongen att man hör hemma på denna nivån.

Vårt unga andralag låg inför sista sammandraget på en fjärdeplats och motståndet stod Vårvinden och Partille för. I första matchen mot Vårvinden var det lite svajigt spel från Halmstads representanter men man lyckades till slut vinna med 5-3.

Samtidigt spelade Partille 4-4 mot Frölunda och var inför sista matchen endast ett poäng före i tabellen. 

En avgörande match mot Partille om tredjeplatsen väntade där Halmstad var tvungna att vinna. Efter dubbelspelet och de två inledande singlarna såg det också mycket bra ut då Halmstad var i ledning med 4-1.

Två jämna herrsinglar senare som tyvärr vinns av Partille så var det upplagt för en sista avgörande mixed vid ställning 4-3.

Klara och Björn kliver in och spelar en strålande match med härligt stöd från lagkamraterna.

En tredjeplats i division två med ett renodlat juniorlag (och Björn😉) är mycket imponerande. Lite vassare dubbelspel och något års rutin till så är detta laget en kandidat för uppflyttning till division 1 nästa år. 

Nästa år utlovas också ännu snyggare segergester!

#Eller hur?

Stort tack till Lydia och Jakob för strålande coachning.