Hoppa till sidans innehåll

3 av 4 poäng i sista omgången

15 APR 2014 16:30
Olle, Julia och Amanda skrällde mot serieledarna Västra Frölunda i sista seriesammandraget i division 1.
  • Skapad: 15 APR 2014 16:30

Denna gång var vi uppe med tuppen (plågsamt för vissa) och gav oss iväg till Sävsjö. Med i truppen (och uppe med tuppen) var Olle, Filip, Jakob, Colin, Amanda, Matilda, Sofia och Julia.

På vägen upp till Sävsjö fick vi reda på att Olle stukat foten på sista träningen under fredagen. Olle var dock optimistisk eftersom foten kändes ganska okej.

Lagmatch nr 1 spelades mot Askim vars lag denna gång saknade några duktiga spelare. Segern skrevs till klara 6-2 och var egentligen aldrig hotad. Förlusterna kom i HD 2 och mixeddubbel.

Lagmatch nr 2 gick mot Västra Frölunda som låg på delad 1:a plats i serien innan sammandraget. Frölunda kom med ett starkt lag och det var egentligen bara en spelare som saknades från deras sida. Efter en klar förlust i HD 1 överraskade Julia och Amanda genom att vinna damdubbeln i spännande 3-sets match. Det blev sedan förluster i såväl damsingel som HD 2. Det var dock ytterst nära att Colin i par med Olle hade lyckats vinna mot bröderna Dreifelt men de föll med flaggan i topp i en tre-setare. Det stod med andra ord 1-3 inför herrsinglarna och mixeddubbeln.

Att vinna mixed-dubbeln var i det närmaste en omöjlig uppgift för Colin och Sofia. De fick känna på hur det var att möta taktiskt, hårdslående och tillika rutinerade spelare. Det blev en klar förlust.

Samtidigt på banan bredvid gjorde Jakob processen kort med sin motspelare och sedan visade Filip var skåpet skulle stå i HS 2.

Nu hängde allt på Olle (som var hårt tejpad) i sin match mot Hampus Dreifelt om vi skulle få med oss en poäng eller inte. Efter en trevande inledning och därmed förlust i första set började Olle spela upp sig och vann 2:a set.

I början av tredje hamnade Olle återigen i underläge och vid ställningen 5-8 spelades en maratonboll som Hampus vann och ställningen var 5-9. Det visade sig dock att den bollvinsten blev dyrköpt för Hampus. Efter denna boll gick sedan Olle upp till 15-10 och kunde sedan spela hem setet och matchen till Halmstad.

Slutresultatet blev 4-4 vilket också innebar för Frölundas del att de inte lyckades vinna serien.

 

/Lagledar-Bosse

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link