Hoppa till sidans innehåll

Badmintonligans Mellanserie B skjuts upp

13 MAJ 2021 22:34
Efter en smått kaotisk vecka med många olika bud och Coronafall hos Halmstads motståndare meddelade Svenska Badmintonförbundet att Mellanserie B skjuts upp till 29-30 maj.
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2021 22:34

Mellanserie B skulle spelats i Trollhättan nu på fredag och lördag mellan Halmstad, Fyrisfjädern, Täby och Trollhättan. Lagen skulle göra upp om två kvartsfinalplatser till SM-slutspelet.

I tisdags informerades dock Halmstad om att fredagsmatchen mot Trollhättan flyttats till söndag. Förklaringen var att de andra lagen hade "spelare som inte är spelklara på fredagen på grund av oförutsedda händelser efter tävlingen Portuguese International."

- Vi måste erkänna att vi blev lite snopna då vi inte tillfrågats om flytten och skälet verkade vara att de andra lagen inte fick ihop tillräckligt bra lag på utsatt datum, säger Thomas och Niclas som jobbat med att få ihop ligalaget i helgen.

Nya besked under torsdagen
Efter flera turer kom under torsdagen ny information om att flera spelare i de andra lagen testat positivt för Corona och därför skjuter nu förbundet upp Mellanserie B till 29-30 maj.

- Det är givetvis tråkigt att de andra lagen drabbats av Coronasmitta och vi håller tummarna för att det blir lindriga infektioner för de spelare som är drabbade, kommenterar Thomas och Niclas som hastigt och lustigt fick försöka informera hitresta spelare, avboka boenden och resor inför helgen. 

- Vi har ju hela tiden hävdat att det är olämpligt att återuppta ligan under rådande omständigheter. Men vi har rättat oss efter majoritetsbeslutet och ställt in oss på att spela med det decimerade lag vi har. Man kan väl tycka att det borde gälla andra lag också — man får spela med det lag man har tillgängligt — men det viktigaste här är ändå att inte sprida smittan och därför har vi förståelse för beslutet.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info