Hoppa till sidans innehåll

Badminton i Sverige


Nu är det dags att söka sanktion för Elit-, A-, B-, C- och ungdomstävlingar för säsongen 2021-2022.
 
I och med kvällens match i Innovatumhallen är grundseriens näst sista omgång komplett. Seger med 4-2 till IFK Umeå innebär att umelaget åker norrut med tre nya poäng och avancerar till andra plats i tabellen.
 
I återstarten av Victor Badmintonligan spelas i kväll den kvarstående matchen från omgång sex mellan Trollhättans Badmintonförening och IFK Umeå.
 
Victor Swedish Open 2021 kommer inte att genomföras. Det har beslutats av Svenska Badmintonförbundets Swedish Open-grupp.
 
Rickard Nilsson är just nu på plats i Dubai för att delta i 3rd Fazza Dubai Para Badminton International. Vi fick en kort pratstund med honom inför den första internationella tävlingen inom Parabadminton sedan pandemin bröt ut.
 
Den planerade seriespelshelgen för div 1- 4 den 24-25 april ställs in och det rådande tävlingsstoppet förlängs till 30 april.
 
Det är ett stort gäng tävlingssugna svenskar som åker till Polen för att delta i tävlingen Polish Open som spelas 25-28 mars i Gniezno.
 
Coronapandemin och de restriktioner som följer av den har haft stor inverkan på föreningsidrotten under 2020 visar nya siffror från RF. Antalet deltagartillfällen inom badminton har minskat med drygt 17 procent under 2020 jämfört med året innan.
 
Svenska Badmintonförbundets samarbetspartner FZ/Victor har kommit ut med en ny klubbkatalog.
 

Christer Olsson avtackades

(2021-03-20 00:00)
Christer Olsson har i samband med en middag i Uppsala avtackats från rollen som ansvarig för verksamhetsområdet tävling/serie på Svenska Badmintonförbundet.
 
Nu är det klart att Victor Badmintonligan säsongen 2020/2021 kommer att starta upp igen och spelas färdigt under våren fram till juni. Det blir dock ett nytt spelschema med bland annat två större helgsammandrag i maj och juni.
 
Nu är dags för föreningar att söka projektstöd för 2021.
 
På onsdag startar All England, badmintonens motsvarighet till tennisens Wimbledon. Många ögon riktas mot japanske världsettan Kento Momota som gör comeback efter ett drygt års tävlingsfrånvaro.
 
För drygt ett år sedan vann Romeo Makboul och Filip Swahn guld och brons på U15-EM i Frankrike. Vi mötte de två unga talangerna och pratade om tävlingsbrist, Spårvägens träningsmiljö – och en seg fransk kanin.
 

Uppskjutet veteran-SM

(2021-03-09 11:10)
Veteran-SM som skulle ha spelats 30 april - 2 maj flyttas fram till kalendern. Nya datum för tävlingen är ännu inte klara.
 

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info